Samaras-Venizelos

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσοίωνο το μέλλον της συγκυβέρνησης

Παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και την επιδίωξη να εμφανιστούν ως εγγυητές της σταθερότητας, οι μεγάλες απώλειες που υπέστησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την ιστορική νίκη της Αριστεράς, σηματοδοτούν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
      Pin It

Η ηχηρή καταδίκη των κομμάτων που ασκούν σκληρή μνημονιακή πολιτική ενδεχομένως να αποτελέσει την απαρχή ανασύνθεσης του πολιτικού τοπίου.

Οι μεγάλες απώλειες που υπέστησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τόσο όσον αφορά το άθροισμά τους σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 όσο και στο «κομματικό» τους ποσοστό, καθιστούν το μέλλον της συγκυβέρνησης εξαιρετικά δύσκολο.

Εκ των πραγμάτων οι δύο εταίροι δεν μπορούν να συνεχίσουν με την ίδια «συνταγή», την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται υπό διαρκή αμφισβήτηση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει να αντιμετωπίσει εσωκομματικά μέτωπα. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι τι θα κάνουν καθώς δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από την πολιτική που ακολουθούν.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής, με την οποία το ναζιστικό μόρφωμα καθίσταται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα θερμό στην πολιτική σκηνή του τόπου.

 

efsyn.gr

Scroll to top