xatzidakis

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταλύτης για την ανάπτυξη» το νέο ΕΣΠΑ αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη για να ενημερωθεί για το νέο ΕΣΠΑ .
      Pin It

«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Ελληνικό ΕΣΠΑ εγκρίθηκε τρίτο μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δείχνει και τη σοβαρότητα της δουλειάς που προηγήθηκε» ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

«Μιλήσαμε για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Η προσπάθεια είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε δράσεις που θα στηρίξουν αφενός την επιχειρηματικότητα, αφετέρου την προσπάθεια, για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.

Υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δράσεις που αφορούν στην κατάρτιση, στην απασχόληση των νέων, στη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους ανέργους, στην καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά και το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να τρέξουν γρήγορα μέσα στο 2014. Θα γίνει μια ειδική ομάδα ανάμεσα σε συναρμόδια υπουργεία, για να τρέξουν γρήγορα αυτές οι δράσεις», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Η προσπάθεια είναι το ΕΣΠΑ, το νέο ΕΣΠΑ, να είναι ένας καταλύτης για την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που την χρειαζόμαστε και που μέσα στο 2014 θα την πετύχουμε».

 

efsyn.gr

Scroll to top