theguardian

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Guardian:«Θρίαμβος» του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ο Βρετανικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ενώ σχολιάζει και τη τρίτη θέση που κατέλαβε η Χρυσή Αυγή .
      Pin It

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δεν πέρασε απαρατήρητη στο διεθνή Τύπο. Για μεγάλη νίκη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν τα μεγαλύτερα μέσα της Βρετανίας. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Guardian που αναφέρει «ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της Αριστεράς θριαμβεύει στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα» με υπότιτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης αφαιρεί από την κυβέρνηση την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να συνεχίσει με τις πολιτικές της λιτότητας».

Η Βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως αποτελεί «σημείο καμπής» για την Ελλάδα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, σημειώνοντας και την εκλογή τριών ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Τα περισσότερα Μέσα του Εξωτερικού υπογραμμίζουν τη μεγάλη διαφορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές ενώ παράλληλα τονίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε μια άνετη νίκη επειδή εναντιώθηκε στις πολιτικές της λιτότητας.

FT

Τα μεγάλα κέρδη ανήκουν στα αντιμνημονιακά κόμματα, από τη μία πλευρά τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τη Χρυσή Αυγή, αναφέρει στο ρεπορτάζ του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών το BBC.
Οι Financial Times μεταδίδουν από την Αθήνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θριάμβευσε» επί της ΝΔ καταγράφοντας την πρώτη εκλογική νίκη για το κόμμα, ενώ σημειώνεται και η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής.

 

efsyn.gr

Scroll to top