Ουγγαρία – Με καταμετρημένο το 67% των ψήφων, το κυβερνών κόμμα Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν παίρνει εντυπωσιακή πρωτιά με 53%, χάνοντας μόνο 3,3% σε σχέση με το 2009. Δεύτερο κόμμα με 15% βγαίνει το ακροδεξιό, ρατσιστικό Jobbik, διατηρώντας άθικτες τις δυνάμεις του, ενώ τρίτοι και καταϊδρωμένοι έρχονται οι Σοσιαλιστές με 11% (-6%).
Δανία – Οι ευρωσκεπτικιστές του Λαϊκού Κόμματος προηγείται με 23,2% του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της πρωθυπουργού Θόρνινγκ Σμιτ, που παίρνει 20,5%, ενώ τρίτοι έρχονται οι Φιλελεύθεροι με 17%. Ηδη το Λαϊκό Κόμμα έχει ξεκαθαρίσει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Βρετανούς Συντηρητικούς για να σχηματίσουν κοινή πολιτική ομάδα στην Ευρωβουλή.
Φινλανδία – Αυξάνει τη δύναμή του το ακροδεξιό, αντιευρωπαϊκό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών. Το ακραίο αντιμεταναστευτικό κόμμα κερδίζει ποσοστό 13,2% και δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενισχυόμενο κατά 3,4 μονάδες. Για την πρωτιά παλεύουν το αντιπολιτευόμενο Κεντρώο Κόμμα και το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού του πρωθυπουργού Γιούρκι Κατάινεν, με περίπου 21% έκαστο.
Πολωνία – Προβάδισμα με 32,89% έχει το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, ενώ έκπληξη προκάλεσε το 7,2% που απέσπασε το μικρό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς, υποσχόμενο πως θα εισέλθει στο Ευρωκοινοβούλιο «για να διαλύσουμε την Ευρωπαϊκή Ενωση από μέσα»! Η συμμετοχή έφτασε το… τραγικό 22,7%, από 25% το 2009.
Σλοβενία – Νίκη του συντηρητικού κυβερνητικού μπλοκ στις ευρωεκλογές με 25% περίπου δείχνουν τα exit polls. Δεύτερο έρχεται το κοινό ψηφοδέλτιο της Νέας Σλοβενίας (Nsi) και του Λαϊκού Κόμματος (SLS) με 15,2%, ενώ η αριστερή παράταξη «Πιστεύω» λαμβάνει 10,6%. Νικητής, ωστόσο, είναι η αποχή, καθώς έως τις 9 το βράδυ είχε προσέλθει στις κάλπες μόλις το 20,96% των ψηφοφόρων, έναντι 28,4% το 2009.
Ρουμανία: Προβάδισμα στην κυβερνώσα εκλογική συμμαχία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, της Εθνικής Ενωσης για την Πρόοδο της Ρουμανίας και του Συντηρητικού Κόμματος (PSD-UNPR-PC), με ποσοστό 42,4%, έδωσε το exit poll. Δεύτερο και πολύ μακριά έρχεται το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα με 13,3%.
Βουλγαρία: Να φύγει η κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τη διαφαινόμενη νίκη του GERB στις ευρωεκλογές έναντι των Σοσιαλιστών. «Η λαϊκή εντολή είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη υπέρ της επιστροφής του GERB στην εξουσία. Δεν πρόκειται να τους αφήσω να κλέψουν και αυτές τις εκλογές!», υπογράμμισε ο Μπορίσοφ.
Σουηδία – Το αντιμεταναστευτικό-ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φαίνεται ότι θα καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά μία έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας το 7% των ψήφων. Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στις ευρωεκλογές με το 23,7%, ενώ το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ πέφτει στην τρίτη θέση με μόλις 13%.
Ολλανδία – Στους λίγους χαμένους ευρωσκεπτικιστές των ημερών συγκαταλέγεται ο φιλόδοξος λαϊκιστής Ολλανδός Χέερτ Βίλντερς: τα exit polls δείχνουν πως θα κερδίσει μόλις τρεις έδρες, από τις πέντε που είχε ώς τώρα.