Libya

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός Λίβυος δημοσιογράφος

Επέκρινε τους τζιχαντιστές και δολοφονήθηκε σήμερα στη Βεγγάζη, μια πόλη η οποία αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων της ανατολικής Λιβύης.
      Pin It

Ένας Λίβυος δημοσιογράφος, ο οποίος επέκρινε τους τζιχαντιστές, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στη Βεγγάζη, μια πόλη η οποία αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε μια ιατρική πηγή στην περιοχή.

Ο Μέφτα Μπουζίντ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας αλ Μπουρνίεκ, η οποία κυκλοφορεί κάθε δύο εβδομάδες, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο κέντρο της πόλης.

Δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, ο Μέφτα Μπουζίντ είχε αποκτήσει φήμη για τις σφοδρές επικρίσεις του εναντίον ισλαμιστικών οργανώσεων σε λιβυκά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με έναν άνθρωπο ο οποίος τον γνώριζε καλά, οι επικρίσεις αυτές είχαν δώσει αφορμή να διατυπωθούν επανειλημμένες απειλές κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αλ Ουάσατ, οι άγνωστοι δράστες της δολοφονίας πυροβόλησαν επανειλημμένα εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top