27/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Καμμένος τα αλλάζει όλα

Μετά το ισχνό 3,46% οι ΑΝ.ΕΛΛ. πάνε σε συνέδριο με στόχο την αναδόμηση του κόμματος και τις συμμαχίες με μικρά αντιμνημονιακά κόμματα. Ρόλους αναλαμβάνουν Σγουρίδης και Μακρή ενώ ο πρόεδρος ζήτησε τις παραιτήσεις συνεργατών του.
      Pin It

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Σε γενική αναδιοργάνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρχής γενομένης από τον κομματικό μηχανισμό, αλλά και σε ένα «ανοιχτό συνέδριο διεύρυνσης» με στόχο την ενότητα των «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων» προσανατολίζεται ο Πάνος Καμμένος, μετά το εκλογικό πλήγμα της Κυριακής και το ισχνό 3,46% που εξασφάλισε το κόμμα του.

 

Το ποσοστό αυτό υπολείπεται κατά τουλάχιστον 4 μονάδες από εκείνο του Ιουνίου του 2012, προκαλώντας απογοήτευση και γκρίνιες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει αύριο από κοινού με το Εκτελεστικό Γραφείο, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

 

Οπως είπε και το βράδυ της Κυριακής ο κ. Καμμένος, στόχος είναι η συνεργασία με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα, τα οποία «δεν ασκούν επιρροή με τα ποσοστά που έλαβαν, αλλά αθροιστικά αποτελούν σοβαρή πολιτική δύναμη». Χθες, ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ, εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε, σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, περί τις 200.000 ψήφους, «ενώ αθροιστικά τα μικρά κόμματα έλαβαν 450.000 ψήφους». Χαρακτήρισε επιτυχία για τους Ανεξάρτητους Ελληνες την εκλογή του κ. Γαληνού (γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων) στον Δήμο Μυτιλήνης, την εκλογή του στελέχους των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Πλακεντά ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και την εκλογή του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτου, τον οποίο στήριξε και το κόμμα του.

 

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι το κόμμα του έχασε ψήφους οι οποίες μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και στα μικρά κόμματα, όπως το ΕΠΑΜ, η Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό, και είπε ότι «στο συνέδριο θα καλέσουμε όλα αυτά τα κόμματα να συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Ελληνες». Συνέδριο, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είπε επίσης ότι σημαίνοντα ρόλο για το συνέδριο θα έχουν η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Ραχήλ Μακρή και ο συνεργαζόμενος Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει καθήκοντα συνομιλητή με άλλους φορείς.

 

Οπως επιβεβαίωσε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Καμμένος, προχωρά σε συνολική αναδιάρθρωση του κόμματος και ζήτησε ήδη από στενούς του συνεργάτες να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών.

 

Scroll to top