27/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μηδέν στα δύο!

«Παγωμάρα» στην ΑΕΚ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και του Αρη Βασιλόπουλου στη Φιλαδέλφεια. Πώς έχουν τα πράγματα με το γήπεδο.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Μέρες… υποβιβασμού από τη Σούπερ Λίγκα θύμιζε η προχθεσινή βραδιά στην ΑΕΚ. Τόσο βαριά ήταν η ψυχολογία. Σε διοικητικό επίπεδο οπωσδήποτε, αλλά και για ένα κομμάτι του κόσμου της που θεώρησαν ότι το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ταυτιζόταν με το συμφέρον της ομάδας τους στο θέμα του γηπέδου.

 

Σε σχέση με τις επιθυμίες που είχαν εκφραστεί, ο απολογισμός ήταν… μηδέν στα δύο.

 

Στον δήμο εκλέχτηκε ο Αρης Βασιλόπουλος, κομματικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μοναδικός που έχει εκφράσει ενστάσεις που έχουν σχέση με την ουσία του σχεδίου Μελισσανίδη.

 

Αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, μόνο μυστικό δεν ήταν πως στην ΑΕΚ στήριξαν… με τα μπούνια Γιάννη Σγουρό, αφού με απόφαση της δικής του διοίκησης δίνεται η επιχορήγηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για το γήπεδο.

 

Το κλίμα είχε γίνει λοιπόν πολύ βαρύ. Από την ΑΕΚ ελάχιστοι ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον ίδιο τον Μελισσανίδη, ο οποίος θα χρειαστεί, όπως φαίνεται, σίγουρα περισσότερο από μια μέρα για να σταθμίσει τη σημασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και να αποφασίσει πώς πρέπει να κινηθεί από δω και πέρα.

 

Δεδομένο είναι πάντως πως αποκτούν λόγο στη διοίκησή του και άνθρωποι που δεν θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια -όχι με το συγκεκριμένο σχέδιο μόνο, αλλά με κανένα σχέδιο.

 

Ο ίδιος ο νέος δήμαρχος υποστηρίζει πως δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Σε συζήτηση που είχε με την «Εφ.Συν.» το Σάββατο, μας είπε πως έχει στη διάθεσή του δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει ότι μόνο το 15% των δημοτών δεν θέλει επιστροφή της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια. Κι αυτό είναι ένα δεδομένο που, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να μην το λάβει υπόψη του.

 

Ωστόσο τα ερωτήματα θα απαντηθούν μόνο όταν έρθει η ώρα η νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διευκολύνουν ή θα μπλοκάρουν το σχέδιο της ΑΕΚ.

 

Από την ομάδα θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν κυρίως το θέμα της απομάκρυνσης του γκαράζ των απορριμματοφόρων πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από τον Αρη Βασιλόπουλο. Αλλά κι εκεί ίσως θα έχουν θέμα. Βλέπετε, η για λίγους ακόμη μήνες δήμαρχος Εφη Αποστολάκη φέρεται δυσαρεστημένη από την ΑΕΚ και παραπονιέται ότι δεν τη βοήθησε στην υποψηφιότητά της.

 

Γενικώς στην ΑΕΚ τα έκαναν λίγο… θάλασσα στη Φιλαδέλφεια. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ενώ προτιμούσαν απέναντι στον Βασιλόπουλο τον Γιώργο Αράπογλου ή την Εφη Αποστολάκη, ως λιγότερο ταυτισμένους με την ΑΕΚ, κανείς από αυτούς δεν πήγε στον δεύτερο γύρο. Ούτε καν το δούλεψαν παρασκηνιακά, με αποτέλεσμα να τους προκύψει Γεωργαμλής, αφού αρκετοί από τους ψηφοφόρους που είχαν το γήπεδο σαν προτεραιότητα θεωρούσαν ότι λόγω ονόματος ήταν ο εκλεκτός της ΑΕΚ.

 

Στην ΑΕΚ «πάγωσαν» όταν πήγε ο Γεωργαμλής στον δεύτερο γύρο. Γιατί ήξεραν πως κυρίως λόγω της ταύτισής του, τα τελευταία χρόνια, με τον Χάρη Τομπούλογλου, που έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο με την υπόθεση της κατηγορίας για «μίζα» στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου ήταν πρόεδρος, θα έφερνε στη συνείδηση πολλών ψηφοφόρων ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με το γήπεδο. Κι αυτό αποδείχτηκε. Οταν τα τρία ψηφοδέλτια που είχαν καθαρή θέση υπέρ του γηπέδου στον πρώτο γύρο πήραν συνολικά γύρω στο 60% και για τον δεύτερο γύρο επικράτησε αυτός που θεωρείται «απειλή» είναι φανερό πως ο Βασιλόπουλος έχει ωφεληθεί από το ποιος είναι ο αντίπαλός του.

 

Αυτό πάντως μπορεί να χρησιμεύσει και σαν απάντηση σε όσους έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα σε Πειραιά και Φιλαδέλφεια. Τα αποτελέσματα και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο, αλλά και η μορφή του προεκλογικού αγώνα, δείχνουν πως από πλευράς ΑΕΚ δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ανάμειξη, πέρα από ευχολόγια. Εδώ ο Γεωργαμλής σε αρκετά εκλογικά κέντρα δεν είχε αντιπροσώπους και δεν υπήρχαν χρήματα για να στείλει κάποιους έστω και με χαρτζιλίκι!

 

Οσον αφορά την Περιφέρεια, η Ρένα Δούρου χθες υποστήριξε πως δεν έχει κανένα λόγο να μη βοηθήσει την ΑΕΚ για το γήπεδο. Βέβαια για την ΑΕΚ το «βοήθεια» μεταφράζεται αρχικά σε εκταμίευση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν μπει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2014 και, σύμφωνα με τον Σγουρό, έχουν «κλειδώσει» με κωδικό. Προβλέπεται να εκταμιευτούν, με την έναρξη των εργασιών.

 

………………………………………………

 

Μετά το… κάζο, το ρυθμιστικό

 

Επικοινωνιακά μετά το εκλογικό «κάζο» στην ΑΕΚ προσπαθούν να επικεντρώσουν τώρα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ρυθμιστικό Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ξεκινάει την Πέμπτη το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μετά από τρεις συνεδριάσεις προβλέπεται να περάσει στην Ολομέλεια.

 

Από την ΑΕΚ υποστηρίζουν πως ο φάκελος της αδειοδότησης είναι έτοιμος, οπότε με την ψήφιση του νόμου θα τον καταθέσουν για να πάρουν τις οικοδομικές άδειες και να ξεκινήσουν… Τόσο απλά;

 

Scroll to top