27/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ούτε μία ψήφος ΧΑμένη στην ΕΛ.ΑΣ.

Το 50% των αστυνομικών που ψήφισαν στα ειδικά εκλογικά κέντρα επέλεξε ακόμη μια φορά το ναζιστικό μόρφωμα.
      Pin It

Θλιβερή επιβεβαίωση για το ότι οι μισοί αστυνομικοί ψήφισαν, ακόμη μια φορά, το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής υπήρξαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα όπου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω των ειδικών εκλογικών καταλόγων και τους οποίους ορισμένοι συνδικαλιστές επιχειρούν να καταργήσουν προκειμένου να συνεχίσουν να στρουθοκαμηλίζουν μπροστά στη γιγάντωση του φασισμού στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Επικαλούμενοι υποκριτικά το δημοκρατικό δικαίωμα της μυστικότητας της ψήφου και αποστρέφοντας το πρόσωπό τους από την πραγματικότητα, λίγες μέρες νωρίτερα, ορισμένοι συνδικαλιστές επέκριναν την «Εφ.Συν.» που… τόλμησε να αναφερθεί στα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές γύρω από τα εκλογικά τμήματα της ΓΑΔΑ και την κατηγορούσαν ότι στοχοποιούσε την επαγγελματική τους τάξη. Παράλληλα, επιδεικνύοντας το αγωνιστικό τους φρόνημα, «ξιφουλκούσαν» εναντίον της ηγεσίας τους, γιατί δεν έχει καταργήσει ακόμη τους ειδικούς καταλόγους και τους αφήνει έκθετους στις… επιθέσεις.

 

Τα στοιχεία, όμως, που προέκυψαν χθες από τα εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν οι 2.738 αστυνομικοί των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, ήρθαν να αναδείξουν ότι παρ’ όλες τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το νεοναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να έχει ανάμεσα στους αστυνομικούς τα ίδια περίπου ποσοστά που είχε και πριν από δύο χρόνια.

 

Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ χωρίστηκαν σε συνολικά 18 τμήματα γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Αλεξάνδρας, όμως κι αυτή τη φορά η Χρυσή Αυγή πήρε σε αυτά από το 16,54% (στο τμήμα 1029) ώς και το 22,73% (στο τμήμα 1018) των ψήφων, ποσοστό δηλαδή παρόμοιο με εκείνο του Μαΐου του 2012 (18,64% στο τμήμα 813 έως 23,67% στο τμήμα 816). Ολα, δε, αυτά συνέβαιναν ενώ ο μέσος όρος της στην Α΄ Αθηνών ήταν 7,81%.

 

Σε γειτονικά εκλογικά κέντρα, όπως το 1001 ή το 1030, όπου ψήφιζαν μόνο πολίτες, το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος ήταν 8,8% και 9,0% αντιστοίχως. Τα εκλογικά τμήματα όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί ήταν των 400-480 ατόμων, από τα οποία οι 150 έως 200 ήταν αστυνομικοί. Δηλαδή, όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή διπλασίαζε τα ποσοστά της.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top