27/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τροπολογία Βρούτση για Νεώριο

      Pin It

Του Τζώρτζη Ρούσσου

 

Την ώρα που χιλιάδες επιχειρηματίες στενάζουν κάτω από την μπότα των ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης παίζει παιχνίδια μικροκομματικού χαρακτήρα δίνοντας χρόνο στον μεγαλομέτοχο των ναυπηγείων Σύρου (Νεώριον). Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο ο κ. Βρούτσης, που ως γνωστόν εκλέγεται στις Κυκλάδες, συνυπογράφει με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον ομόλογό τους υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, και χορηγούν στο Νεώριον δικαίωμα ασφαλιστικής ενημερότητας και αναστέλλουν τις διαδικασίες δίωξης από το ΙΚΑ!

 

Ετσι το Νεώριον, που εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, θα μπορέσει άνετα με τη χρήση της ασφαλιστικής ενημερότητας να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες με το Πολεμικό Ναυτικό εργασίες επισκευής δύο πλωτών δεξαμενών. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν το κρατικό χρήμα (περίπου 10 εκατ. ευρώ) που θα εισρεύσει στα ταμεία της επιχείρησης θα κατευθυνθεί προς τους απλήρωτους εργαζόμενους και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Πρεμούρα

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί η σπουδή του κ. Βρούτση να… βοηθήσει τον μεγαλομέτοχο κ. Ταβουλάρη και μάλιστα μία ημέρα μετά την τριπλή εκλογική αναμέτρηση που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Είναι προφανές ότι ο κ. Βρούτσης μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς επιχειρούν να περάσουν εν κρυπτώ -και επειδή βρίσκονται αλλού στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας- μια προκλητική διάταξη εξυπηρέτησης συγκεκριμένου επιχειρηματία. Σύμφωνα, λοιπόν, με την τροπολογία (η κυβέρνηση επικαλείται την οικονομική κρίση, την οποία ειρήσθω εν παρόδω η ίδια έχει δημιουργήσει), προτείνεται η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας έως τις 30.6.2017 με την προϋπόθεση καταβολής του 0,7% των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέχρι τις 30.4.2014 μαζί με την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, προτείνεται η αναστολή καταβολής των κεφαλαιοποιημένων στις 30.10.2010 οφειλών και η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων έως τις 30.6.2015.

 

Scroll to top