28/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκρηξη του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς του χρεώνουν την εκλογική αποτυχία

Η πρώτη μετεκλογική ρωγμή στην κυβέρνηση

      Pin It

Πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων και πιστοποιηθεί η εκλογική ήττα της συγκυβέρνησης, άρχισαν τα… όργανα για τον υπουργό Οικονομικών. Υπουργοί και βουλευτές βάλουν ευθέως κατά του Γιάννη Στουρνάρα, χρεώνοντάς του προσωπικά την καθίζηση των τεσσάρων μονάδων και τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, οδηγώντας στα όρια της αγανάκτησης και της έκρηξης τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, θέλοντας να τον καταστήσουν «αποδιοπομπαίο τράγο» – ενόψει ευρύτερων διεργασιών και πιθανού ανασχηματισμού.

 

«Δεν μπορούν κάποιοι να χρεώνουν σε εμένα αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, όταν όλη η προεκλογική καμπάνια και η στρατηγική της κυβέρνησης στηρίχθηκε ακριβώς στα επιτεύγματα αυτής της πολιτικής που απομάκρυνε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού», έλεγε χθες σε στενό κύκλο συνεργατών του ο υπουργός Οικονομικών, οι οποίοι με τη σειρά τους μετέφεραν την αγανάκτηση του υπουργού στην «ΕΦ.Συν.».

 

Οι ίδιοι συνεργάτες δεν συνέδεαν αυτή την έκρηξη με ενδεχόμενη μετακίνηση του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ανοίξει η συζήτηση αυτή από τον πρωθυπουργό. Τόνιζαν επίσης ότι αυτή η προσπάθεια υπονόμευσης του έργου του υπουργού δεν έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη του κ. Σαμαρά στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα.

 

Ολα ξεκίνησαν μετά τις διαρροές συνεργατών του υπουργού ότι ο Στουρνάρας «έχει γίνει σάκος του μποξ και είναι έντονα δυσαρεστημένος από την άδικη κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες και τόσο ενοχλημένος, σε σημείο που να μην επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών». Υποστήριζαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και ότι μπορεί να τις χειριστεί ακόμα κι ένα απλό κομματικό στέλεχος (πρόσφατα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο ίδιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους).

 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο υπουργός Οικονομικών ανασκεύασε και με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο διέψευσε τις πληροφορίες που μετάφεραν συνεργάτες περί μη παραμονής του στο υπουργείο. Ο ίδιος όμως επιβεβαίωσε την ενόχλησή του, δηλώνοντας ότι «κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δέχτηκε πιέσεις για να διαψεύσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί μη παραμονής του στο υπουργείο, έπειτα από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό.

 

Scroll to top