28/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κατηγορεί τον συνδυασμό του Θ.Δρίτσα

      Pin It

Νέα πολιτική παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές. Μέσα από μια μακροσκελή ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site της Μητρόπολης Πειραιά, επιτίθεται στον συνδυασμό του Θοδωρή Δρίτσα «Το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η Πόλη μας» και εξηγεί τους λόγους της αντιπαράθεσης με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ταυτόχρονα αρνείται ότι η Εκκλησία του Πειραιά υπήρξε υποστηρίκτρια του νικητή των εκλογών, Γιάννη Μώραλη.

 

Ο κ. Σεραφείμ με την επιστολή αυτή απαντά στο «Λιμάνι της Αγωνίας», με αφορμή καταγγελία που έγινε από τη δημοτική παράταξη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του πρώτου γύρου των εκλογών, σύμφωνα με την οποία σε ενορία του Πειραιά μοιράζονταν πακέτα με φαγητό και επάνω υπήρχαν ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Γ. Μώραλη.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Σεραφείμ κατηγορεί τον συνδυασμό του Θ. Δρίτσα ότι δεν επικοινώνησε με την Εκκλησία για να την ενημερώσει για το πρόγραμμά του και ν’ ακούσει και να συνεκτιμήσει τις απόψεις της. Εξαπολύει «κατηγορώ» κατά του συνδυασμού, κάνοντας αναφορά στον «υπαρκτό σοσιαλισμό», στις «περίφημες δίκες της Μόσχας».

 

Σε ένα μεσαιωνικό παραλήρημα καταγγέλλει «τη μονοδιάστατη, κοντόθωρη, ανιστόρητη, στρατευμένη, αντιδημοκρατική, αγκυλωμένη και με παρωπίδες, στρεβλή θεώρηση της πραγματικότητας και καταδεικνύει το αποτυχημένο μαρξιστικό-λενινιστικό κοσμοείδωλό του, που 70 χρόνια στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού προσέφερε γκουλάγκ, μυστικές αστυνομίες, ψυχιατρεία και τις περίφημες δίκες της Μόσχας με τις αλλεπάλληλες εκτελέσεις των πρώην συντρόφων»…

 

Αναφορικά με την επίμαχη καταγγελία, ο μητροπολίτης τη χαρακτηρίζει «συκοφαντία» και καλεί τα μέλη του συνδυασμού να παρουσιάσουν τα πραγματικά περιστατικά, διότι αλλιώς «αποδεικνύονται ως ανίκανοι να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες».

 

Οσο για τον απερχόμενο δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο υποστηρίζει ότι υπήρξε αρνητικός σε κάθε «εύλογο αίτημα» της Μητρόπολης Πειραιά και σε αυτόν τον λόγο αποδίδει και την αποτυχία του γιατί, όπως λέει, «ο πειραϊκός λαός τα γεγονότα αυτά τα εξετίμησε δεόντως».

 

Τη λύπη του εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας μόλις έμαθε για την ανακοίνωση του μητροπολίτη. «Η ταπεινότητα της θρησκευτικής πίστης την οποία έμαθα να σέβομαι από τους γονείς μου, δεν συνταιριάζει με εκφράσεις διαποτισμένες από φανατισμό και προκατάληψη», είπε και επιφυλάχθηκε για εκτενή απάντηση.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top