28/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πορεία στην Κηφισιά

Για τους τραμπουκισμούς της Χ.Α. σε εκλογικό κέντρο.
      Pin It

Μαζική συμμετοχή είχε η χθεσινή αντιφασιστική πορεία στην Κηφισιά, στην οποία καλούσαν τοπικοί φορείς και συλλογικότητες ως διαμαρτυρία για τους πρωτοφανείς τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών σε εκλογικό κέντρο την ημέρα των ευρωεκλογών.

 

Εικοσαμελής ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε τέσσερις επόπτες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από το 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, ενώ όπως καταγγέλλεται τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο εκλογικό κέντρο χωρίς οι παρόντες αστυνομικοί να παρέμβουν.

 

Πολλές εκατοντάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν στη λεωφόρο Κηφισίας, κατευθυνόμενοι στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς και μετά στις εργατικές πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς, που σύμφωνα με μαρτυρίες δρα ο τοπικός πυρήνας των χρυσαυγιτών. Κλούβες και ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση των διαδηλωτών, επιτρέποντας μόνο σε αντιπροσωπεία από δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους σωματείων να συνομιλήσουν με τις αστυνομικές αρχές – τον διευθυντή του Α.Τ. και τον ταξίαρχο Β.Α. Αττικής. «Δεν μας δόθηκαν πειστικές εξηγήσεις αν τους ενημέρωσαν τα αστυνομικά όργανα για όσα συνέβησαν» λέει ο Παναγιώτης Κανακάκης, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και υποψήφιος δήμαρχος με την κίνηση ΑΝΑΣΑ. Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, οι χρυσαυγίτες έχουν δημιουργήσει ξανά επεισόδια, τραμπουκίζοντας μέλη από την επιτροπή αγώνα Κηφισιάς, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που προβαίνουν σε βίαιη οργανωμένη επίθεση, υπό την ανοχή της αστυνομίας.

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

Scroll to top