A migrant from Sudan rests in the courtyard at a food distribution centre after he fled a makeshift camp to find shelter in Calais

28/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικές δυνάμεις κατά μεταναστών στη Γαλλία

Την ήττα των κυβερνώντων Σοσιαλιστών αλλά και της κεντροδεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν φαίνεται ότι «πλήρωσαν» πρώτοι από όλους... οι μετανάστες. Με ζήλο οι ειδικές δυνάμεις σχεδόν τρία 24ωρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες, άρχισαν να εκκενώνουν τους πρόχειρους καταυλισμούς στο Καλαί.
      Pin It

Τοπικές οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν την επιχείρηση που ζήτησαν οι αρχές στο Καλαί με την αιτιολογία ότι απειλούνται η δημόσια υγεία και ασφάλεια.

 

LePen-Marine

Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του αντιμεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές, ξεκίνησαν οι… εκκαθαρίσεις.

 

Το Καλαί επί σειρά ετών προσελκύει χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη φτώχεια και τις αιματηρές συγκρούσεις στις χώρες τους, με όνειρο να διασχίσουν με κάποιον τρόπο τα στενά της Μάγχης και να φτάσουν στη Βρετανία.

«Είναι λυπηρό και δεν αλλάζει τίποτα», είπε ο 20χρονος Τζαλάλ από το Ιράκ. «Απλώς υποχρεώνομαι να μετακινήσω το αντίσκηνό μου αλλού… αλλά θα μείνω εδώ, στο Καλαί. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Θα προσπαθήσω πάλι να περάσω τα στενά. Δεν έφτασα μέχρι εδώ για να εγκαταλείψω την προσπάθεια!»

Πολλοί από τους περίπου 800 μετανάστες, που ζουν σε τρεις καταυλισμούς, είχαν ήδη φύγει από την περιοχή όταν ξεκίνησε η «επιχείρηση», η οποία έγινε σχεδόν τρεις ημέρες από τον «σεισμό» που προκάλεσε η ακροδεξιά Λεπέν στη Γαλλία. Βασικό συστατικό της «επιτυχίας» της πιστεύεται ότι είναι η θέση της ότι πρέπει να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των μεταναστών και να καταργηθεί η συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή τα «ανοιχτά σύνορα» μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.

 

Έλλη Πάνου
efsyn.gr

Scroll to top