tsipras

28/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ο λαός δε ψήφισε για ανασχηματισμό αλλά για να φύγει η κυβέρνηση

Ο λαός, δεν ψήφισε για να ανασχηματισθεί η σημερινή κυβέρνηση. Ψήφισε για να απομακρυνθεί, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο κ. Σαμαράς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό και δεν την έλαβε» .
      Pin It

Να μην συναινέσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην μείωση του κατώτατου μισθού, καλεί του βιομηχάνους ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, τους ζητά να αναλάβουν την ευθύνη τους για νέα κοινωνική συμφωνία, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά. Επικαλούμενος τον διεθνή Τύπο, τόνισε ότι η «νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα σε καλύτερη διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους», τονίζοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί,δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος».

Και συνέχισε «την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας», ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «κυβέρνηση μειοψηφίας», «δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα σε συμφωνίες που θα καθορίσουν τη ζωή των επόμενων γενεών».

Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποδρομής και για τον λόγο αυτόν, «δεν δικαιούται να μη λογαριάζει τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «το ίδιο τα Σύνταγμα προβλέπει ότι ο διορισμός διοικήσεων σε Ανεξάρτητες Αρχές, ακόμα και για απλές ΔΕΚΟ, προβλέπει διαδικασίες κοινοβουλευτικές, ευρύτερων διαβουλεύσεων και συναινέσεων».

Τέλος, παρουσιάζοντας το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, είπε ότι θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό.

Συγκεκριμένα, μίλησε για:

  • Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ
  • Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα
  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Διαφανές,  σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή.
  • Μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
  • Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία
  • Απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία
  • Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό φορέα ειδικού σκοπού.

 

efsyn.gr

Scroll to top