Stournaras-Sev

28/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Στρατιώτης» για τις μεταρρυθμίσεις δηλώνει ο Στουρνάρας

Σε αντίθεση με τις διαρροές που τον ήθελαν να εκρήγνυται και να εγκαταλείπει την κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ταγμένος στη μάχη για τις μεταρρυθμίσεις και υπεραμύνθηκε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.
      Pin It

«Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Και λυπάμαι -εγώ πολιτικός δεν είμαι- που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου, δημιούργησε λάθος εντυπώσεις».

Το παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αναφερόμενος στον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, το οποίο διέρρεαν την Τρίτη, συνεργάτες του, ο κ. Στουρνάρας  δήλωσε σήμερα ταγμένος στη μάχη για τις μεταρρυθμίσεις και υπεραμύνθηκε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «με μεταρρυθμίσεις, με τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, με ιδιωτικοποιήσεις, με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο πρέπει να επιδιωχθεί η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στο δυνητικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξής της».  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις καθώς και το πρόγραμμα αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, μεταμορφώνουν την Ελλάδα. Προσελκύουν νέες ξένες άμεσες επενδύσεις, κάνουν την οικονομία πιο ευέλικτη και διευκολύνουν τη μετατόπιση πόρων από μη διεθνώς εμπορεύσιμα προς διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες».

«Αυτή η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Εξάλλου, κατά την ομιλία του, έθεσε δύο βασικές προτεραιότητες:

  • Την οριστική επίλυση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους «για το οποίο το Eurogroup δεσμεύτηκε με απόφασή του τον Νοέμβριο του 2012»
  • Την ολική επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά που θα αυξήσει την απασχόληση, μέσα από τη θεμελίωση ενός εξωστρεφούς, βιώσιμου και ανταγωνιστικού αναπτυξιακού προτύπου.

 

Δείτε σχετικά: Η πρώτη μετεκλογική ρωγμή στην κυβέρνηση

 

efsyn.gr

Scroll to top