Kouvelis-Fotis-Dimar

29/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταιγιστικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Ποιες διαδικασίες δρομολογεί η χθεσινή παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την προεδρία του κόμματος. Με καχυποψία υποδέχτηκε την κίνηση αυτή η εσωκομματική αντιπολίτευση.
      Pin It

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς που κλυδωνίζεται από το απογοητευτικό ποσοστό (1,2%) που έλαβε στις ευρωεκλογές.

Από τη δήλωση αυτή και εξής υπάρχουν δύο εκδοχές. Εφόσον η παραίτηση γίνει αποδεκτή, η ΔΗΜΑΡ οδηγείται σε τακτικό συνέδριο, το οποίο θα κληθεί να αναδείξει τη νέα ηγεσία και εκ των πραγμάτων ο Φώτης Κουβέλης δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Στην περίπτωση που η παραίτηση δεν γίνει αποδεκτή και επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, θα παραμείνει στο τιμόνι και τότε θα συγκληθεί διαρκές συνέδριο, με βασικό αντικείμενο την αποτίμηση της ήττας και τη χάραξη της νέας κομματικής γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της παραίτησης Κουβέλη υποδέχτηκε με έντονες επιφυλάξεις η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ και, όπως εκτιμούσαν μέλη της στην «Εφ.Συν.», ίσως συνιστά μια κίνηση «διαχείρισης της κρίσης», η οποία αποσκοπεί σε «επιβεβαίωση της κυριαρχίας Κουβέλη» στα κομματικά όργανα, επανεκλογή του και άρα συνέχιση στην ίδια κατεύθυνση.

Δ.Κ.
efsyn.gr

Scroll to top