29/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Let me Know! Festival 2014

Underground μουσική διαδρομή στο κέντρο

Με δυο παράλληλα live κάθε βράδυ (Παρασκευή και Σάββατο) κι ένα τρίτο αργότερα σε κοντινή απόσταση, που μπορείς να την περπατήσεις ή να πας με το ποδήλατό σου, θα συστηθούν στη νεολαία έξι συγκροτήματα. Και, φυσικά, δεν υπάρχει η έννοια του εισιτηρίου.
      Pin It

Της Παρής Σπίνου Φωτ.: Μ. Βαλασόπουλος

 

Είναι η τρίτη χρονιά φέτος για το «Let me Know Festival», ένα μουσικό φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό της πόλης με τα μουσικά συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής. Γκρουπ που έχουν ήδη έναν ή δύο δίσκους στο ενεργητικό τους, «συστήνονται» εκ νέου (εξ ου και ο τίτλος «let me know» – άφησέ με να γνωριστούμε), με έναν πρωτοποριακό τρόπο: ένας μουσικός χάρτης έχει δημιουργηθεί στην πόλη, όπου για δύο μέρες (Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαΐου), έξι πρωτοποριακά συγκροτήματα θα παίζουν για το κοινό σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας παρακινώντας το κοινό να τα ακολουθήσει.

 

Αλλα, ας αφήσουμε να μάς εξηγήσει τις λεπτομέρειες ο διευθυντής δημιουργικής επικοινωνίας του φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Μεσογίτης. «Ολες οι διαδρομές είναι κοντινές. Μπορείς να τις περπατήσεις ή να πας με το ποδήλατο από το ένα μέρος στο άλλο. Επίτηδες έγινε έτσι η επιλογή, ώστε να δημιουργηθεί ουσιαστικά ένας μουσικός περίπατος, με ενδιαφέρουσες “στάσεις” για το κοινό. Με κύριους άξονες τη δημιουργικότητα, την αισθητική και την καινοτομία και με επικοινωνιακό όχημα το γκιντεμπορικό “η πόλη μάς ανήκει”, το “Let me Know Festival” εξαπλώνεται στο κέντρο της πόλης και το κοινό συναντά έξι από τα πιο χαρακτηριστικά underground μουσικά σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες δύο χρονιές, φέτος δεν γίνεται σε ένα μόνο σημείο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Επίσης για πρώτη φορά, πριν βγει το συγκρότημα ζωντανά στη σκηνή, προβάλλονται στιγμιότυπα του γκρουπ που τα ίδια τα μέλη του έχουν προαποφασίσει, με τους ίδιους να μοιράζονται με το κοινό ιδιαίτερες και άγνωστες πτυχές τους. Η διαφορετικότητα, όμως, του φεστιβάλ δεν εξαντλείται εδώ: πρώτη φορά στην Αθήνα, δύο group εμφανίζονται live, παράλληλα την ίδια ημέρα σε διαφορετικά σημεία και στο τέλος κατευθύνουν το κοινό, να επισκεφτεί το τρίτο σημείο, όπου με το τρίτο live κλείνει η βραδιά».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Duoyo θα παρουσιάζουν τον καινούργιο τους δίσκο στο πλαίσιο του «Let me know festival».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

● Παρασκευή 30.05:

Στο «Bar project» (Ηρακλειδών 52, Θησείο) εμφανίζονται οι Duoyo, στις 22.00.

 

Στο «Hoxton» (Βουτάδων 42, Γκάζι), οι Kid Flicks, στις 22.00. Και αμέσως μετά, στις 23.15, στο «Τώρα Κ-44» (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι), εμφανίζονται οι «Fundracar».

 

● Σάββατο 31.05:

Στο «Boiler» (Βλαχάβα 9, Αθήνα) εμφανίζονται οι «Rita Mosss», στις 22.00. Την ίδια ώρα, στο «Kreuzberg» (Πλαταιών 36 & Σφακτηρίας, Κεραμεικός) παίζουν οι «The Mighty N». Και, αμέσως μετά, στις 23.15, οι «Direct Connection» εμφανίζονται στο «Bios» (Πειραιώς 84, Αθήνα).

 

*Info: Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο.

 

[email protected]

 

Scroll to top