29/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΕΙΑ

Διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις

Εξώδικο 8 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Ζωγράφου σε Σ. Κεδίκογλου και Χρ. Σταϊκούρα.
      Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Σε δίωρη συμβολική κατάληψη προχώρησαν οι γονείς και οι μαθητές του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στου Γκύζη, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» συγχωνεύεται με το 121ο Δημοτικό. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την υποβάθμιση των δύο σχολείων μετά τη βλαπτική μεταβολή που θα υποστούν.

 

Η απόφαση των συγχωνεύσεων δημοσιοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 26 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα τα οποία εις μάτην προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν οι αρμόδιοι με τους οποίους συναντήθηκαν κατά καιρούς επιτροπές της ΟΛΜΕ και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Σε εξώδικη γνωστοποίηση-δήλωση-πρόσκληση προς τον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προχώρησαν οκτώ Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών σχολείων του Δήμου Ζωγράφου.

 

Το εξώδικο αναφέρει ότι οι δύο υπογράφοντες την απόφαση για τις συγχωνεύσεις λαμβάνουν υπόψη τους απόφαση (447/2013) η οποία αφορά μείωση προσαυξήσεων από χρηματικό κατάλογο δημότη και που σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι φορείς το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα.

 

Ο αριθμός της απόφασης διορθώθηκε (477/2013), ωστόσο για μία ακόμη φορά τα αρμόδια υπουργεία υπέπεσαν σε λάθος -ή αγνόησαν επί τούτου- το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση αφορά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, σύμφωνα με την οποία «δεν πρέπει να υπάρξει ουδεμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες του δήμου μας κατά το σχολικό έτος 2014-2015».

 

Παρά τις συνεχείς και εντονότατες διαμαρτυρίες γονέων και καθηγητών η απόφαση ελήφθη και οκτώ δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζωγράφου συγχωνεύονται/καταργούνται σε μόλις τέσσερα, παρασύροντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον πάτο. Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου, καλεί το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει το νόμο για το «Νέο Σχολείο», να ανακαλέσει της απόφαση περί συγχωνεύσεων και να αποσύρει την Τράπεζα Θεμάτων, μεταξύ άλλων, ενώ προχωρά σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Scroll to top