dikastirio

29/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σε σωρεία αντιφάσεων υπέπεσε ο 23χρονος χρυσαυγίτης

Ο 23χρονος, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για τον βαρύτατο τραυματισμό με μαχαίρι 16χρονου μαθητή, αρχικά ζήτησε συγνώμη από το θύμα, το οποίο στη συνέχεια κατηγόρησε, ενώ υποστήριξε ότι του επιτέθηκε για τα μάτια μίας κοπέλας.
      Pin It

Ως θύμα των… περιστάσεων περιέγραψε τον εαυτό του ο ο 23χρονος, Γιώργος Αποστολόπουλος , ο οποίος κατηγορείται για τον βαρύτατο τραυματισμό με μαχαίρι 16χρονου μαθητή, πέρσι τον Ιανουάριο έξω από το σχολείο του στο Παλιό Φἀληρο.

Ο κατηγορούμενος στην αρχή ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του («…ξέφυγε η κατάσταση, είμαι αδικαιολόγητος αλλά ανώριμος», δήλωσε), ωστόσο στη συνέχεια κατηγόρησε τον 16χρονο μαθητή και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αναφέρει πως ο 16χρ0νος μαθητής Λυκείου, δέχτηκε επίθεση από δύο οπαδούς της Χρυσής Αυγής, επειδή είχε γράψει στο θρανίο του αντιφασιστικό μήνυμα.

 

Κατηγορίες κατά του μαθητή 

Σε σωρεία αντιφάσεων υπέπεσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μπλοὐζα με το σήμα Εθνικιστική νεολαία που φορούσε η κοπέλα του – για χάρη της οποίας υποστηρίζει ότι ήρθε σε κόντρα με τον 16χρονο -, υποστήριξε τα εξής: «Είχαμε πάει για καφέ κι ένα κόμμα, η Χρυσή Αυγή, έκανε δράση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πέρασε μια κοπέλα και μας την έδωσε δωρεάν μέσα σε νάιλον σακούλα. Από τη στιγμή που την φόρεσε η Άρτεμις, άρχισε ο Γολγοθάς. Της λέγανε ότι είναι με τον γκόμενο τον φασίστα και με βρίζανε. Στο σχολείο της υπήρχαν κλίκες. Ηγετική κλίκα ήταν του Φοίβου Δεμερτζίδη (το θύμα). Ήταν ανήσυχα παιδιά κάνανε χρήση ναρκωτικών και ψιλοτραμπουκισμούς. Τα άτομα αυτά μάζευαν παιδιά και από άλλους χώρους. Μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα λεκτικής βίας του Φοίβου προς την Άρτεμις, την έσπρωχνε, δεν την άφηνε να συγκεντρωθεί. Η διευθύντρια του σχολείου κάλυπτε τα συγκεκριμένα άτομα για τους δικούς της σκοπούς, εξαιτίας των πολιτικών της πεποιθήσεων που ήταν ίδιες με αυτές της μάνας του Φοίβου . Κάλυπτε τον Φοίβο που τον ενοχλούσε ο έρωτάς μας. Είχε αρρωστημένο πάθος για την Άρτεμις γιατί τα είχαν πριν δύο χρόνια για μία εβδομάδα (!) Από τότε που τα έφτιαξε μαζί μου, όταν δεν έπιανε το χρυσαυγίτης λέγανε διάφορα, βρίζανε την μάνα μου. Ήμουν φοβισμένος. Ο Φοίβος είχε συγκεντρώσει κόσμο γύρω του, παλιά ήταν και πρόεδρος 15μελούς και ήταν στον αναρχικό χώρο».

 

«Τον χτύπησα με… γυαλί»

Για τα μηνύματα που αντάλλαξε με τη φίλη του πριν το συμβάν που έλεγε πως «θα κανονίσει τον μαθητή», είπε: «Ο καθένας μπορεί να το παίξει λίγο μάγκας στην κοπέλα του για να φανεί λίγο».

Για την ημέρα της επίθεσης, ανέφερε: «Είπα στον φίλο μου να έρθει μαζί (σ.σ.: τον συγκατηγορούμενο του και  ανήλικο που δεν κάθεται και αυτός στο εδώλιο, καθώς η κατηγορία έχει διαχωριστεί) για ασφάλεια, για να ειδοποιήσει την αστυνομία. Με τον Φοίβο δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Είχα ακούσει ότι ήταν αναρχικός και ρίχνει μολότωφ. Για να τον πεις ήσυχο που πήγαινε σε πορείες δεν τον λες» .

Πρόεδρος: «Γιατί τόση εγρήγορση το πρωί εκείνης της ημέρας; Ανταλλάξατε με τον Χατζηπαυλίδη επτά τηλεφωνήματα».

Κατηγορούμενος : «Είχανε απεργία τα τραμ και δεν ήθελα να χαθούμε. Όταν έφτασα στο σχολείο του Φοίβου βγήκα από το αυτοκίνητο και του λέω να μιλήσουμε. Τι θες μου λέει ρε φασίστα, γουρούνι κι άλλες βρισιές. Η Άρτεμις είναι πολύ ανώτερη από τη Χρυσή Αυγή. Μ' έσπρωξε, παραπάτησα και όπως έπεσα πιάνω κάτι, μάλλον γυαλί, γιατί τα βράδια κάθονται εκεί παρέες και πίνουν μπύρες και τα μπουκάλια τα κρατάνε για μολότοφ. Εκνευριστήκαμε και οι δύο, από εκείνον ξεκίνησε γιατί σήκωσε μια μεγάλη πέτρα και πήγε να μου την πετάξει στο κεφάλι. Μόλις έπιασα το γυαλί έπαθα μπλακ αουτ. Δεν θυμάμαι τίποτα, άκουγα ένα τσιριχτό μέσα στ’αυτιά μου. Όταν δέχτηκα την απειλή, κατέβηκαν τα φώτα. Μας χώρισε ο Χατζηπαυλίδης. Είδα τον Φοίβο να κρατάει τη μύτη του και να τρέχει αίμα αλλά όχι πολύ. Πρέπει να είσαι πολύ ψύχραιμος για να καταλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή τι κάνεις και να κάνεις κακό σε άλλον εν γνώσει σου. Δεν έβλεπα πού τον χτύπαγα, δεν είχα γνώση, δεν τον έβλεπα καν. Ήταν μια μεγάλη ογκώδης πέτρα αυτή που κράταγε και ήταν έτοιμος να μου επιτεθεί. Αισθάνθηκα ότι απειλήθηκα».

 

«Δεν ήξερα τι έκανα»

Πρόεδρος: «Δεν θυμάστε πως έγιναν τα χτυπήματα και θυμάστε ότι κράταγε τη μύτη του; Γιατί δεν τον χτυπήσατε στα πόδια;»

Κατηγορούμενος: «Δεν είμαι κανένας προμελετημένος δολοφόνος. Όταν γίνεται μια συμπλοκή δεν έχω την εμπειρία να σκεφτώ. Η αστυνομία το μόνο που έκανε ήταν να με διασύρει στη γειτονιά και μετά με κράτησαν δέκα μέρες στα κρατητήρια».

Πρόεδρος: «Αυτά δεν τα είπατε ούτε στην αστυνομία ούτε στην ανάκριση. Γιατί φύγατε τρέχοντας μετά το συμβάν;»

Κατηγορούμενος: «Γιατί φοβήθηκα ότι θα βγει ο Φοίβος με δέκα άτομα και θα με σαπακιάσουν στο ξύλο.Δεν ξέρω ποια ήταν η σοβαρότητα του τραύματος και κάποιοι καπηλεύτηκαν το γεγονός. Με απειλούσαν και με απειλούν γιατί τάχα είμαι ΧΑ. Εγώ σπουδάζω Θεολογία, θέλω να γίνω ιερέας. Δεν είπα την αλήθεια από την αρχή για να προστατεύσω τον φίλο μου που ήταν μαζί μου. Ήταν αφέλειά μου».

Πρόεδρος: « Μου λέτε ότι μ' ένα μικρό γυαλί κόπηκε μια μύτη;»

Κατηγορούμενος: «Εκείνη την ώρα δεν ήξερα τι έκανα. Πραγματικά φταίω που δεν πήγα εκείνη την ώρα στην αστυνομία. Ήμουν αφελής και φταίω που δεν είπα από την αρχή την αλήθεια».

 

«Στην ώρα της μάχης παίρνεις ό,τι βρεις».

Πρόεδρος: «Γιατί δεν μιλήσατε στους γονείς σας;»

Κατηγορούμενος: «Δεν έδωσα βάση καν. Έφυγε με ματωμένη μύτη κι εγώ με ματωμένο χέρι. Έγινε καπήλευση. Δεν περίμενα ότι θα έβγαινε η μητέρα του, η μητέρα του δήθεν θύματος και θα μίλαγε για μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες».

Εισαγγελέας: «Ωραία τα είπατε αλλά ορισμένα πρέπει να τα ξαναπείτε, όπως για το γυαλί που λέτε. Πόσο ήτανε;»

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι αν ήταν χοντρό το γυαλί. Δεν γνωρίζω αν έσπασε. Ήταν όλα τόσο γρήγορα και ακατάστατα. Στην ώρα της μάχης παίρνεις ό,τι βρεις».

Εισαγγελέας: «Αυτά που λέτε ουδεμία σχέση με τη λογική έχουν. Δεν βοηθάτε λέγοντας: δεν είδα τι έκανα. Στα λόγια τα λέτε πολύ ωραία κ. κατηγορούμενε».

Ακόμα ο κατηγορούμενος , υποστήριξε:

  • Για το αυτοκόλλητο με το πουλί της χούντας που βρέθηκε στο δωμάτιό του: «Ταυτίζεται με θεολογική περίοδο, με την οποία είμαι αντίθετος. Δεν συμφωνώ με απολυταρχικά καθεστώτα γιατί είναι αντίθετα με την θρησκεία μου που είναι οικουμενική.»
  • Για τα ναζιστικά σύμβολα: «Τα χρησιμοποιούσα στην εργασία μου για τους πολιτισμούς»

 

«Για τα… μάτια μιας κοπέλας» 

Από την πλευρά τους, οι μάρτυρες υπεράσπισης επιχείρησαν, καταθέτοντας στο δικαστήριο το πρωί, να πείσουν ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι χρυσαυγίτης, καθώς και ότι η επίθεση δεν ήταν οργανωμένη και απλώς έγινε για τα… μάτια μιας κοπέλας.

Η μητέρα του κοπέλας είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το αγόρι της κόρης μου. Δεν γνωρίζω το θύμα, ξέρω ότι ενοχλούσε την κόρη μου, μου είχε πει ότι την πείραζε και άπλωνε χέρια. Πήγα στη διευθύντρια γιατί έβλεπα την κόρη μου κλαμμένη , της έγραφε και πολιτικά συνθήματα στο θρανίο. Η κόρη μου απευθύνθηκε στον Αποστολόπουλο γιατί ἠταν το αγόρι της, προφανώς για να μη βάλει τον πατέρα της στη μέση, επειδή τον έβλεπε ζορισμένο επαγγελματικά».

Πρόεδρος: «Σαν μητέρα εσείς πως το κρίνετε όλο αυτό που έγινε;»

Μάρτυρας: «Δεν υπήρξε διαπληκτισμός, ένας τσακωμός αγοριών ήταν, όχι οργανωμένο για να φτάσουμε στο μοιραίο. Δεν πήγα στην αστυνομία ή σε εισαγγελἐα ανηλίκων, δεν ήθελα να δώσω διάσταση γιατί είμαι χαμηλών τόνων».

Πρόεδρος: «Γιατί δε μιλήσατε στους γονείς του παιδιού;»

Μάρτυρας: «Περίμενα τον άντρα μου να γυρίσει από Λονδίνο. Η μητέρα του παιδιού απείλησε την κόρη μου ότι θα τη βάλει στην κάσα και ότι θα τους βάλει και τους δύο στη φυλακή. Τηλεφώνησε την ημέρα του περιστατικού.»

Πρόεδρος: «Πάντως πρώτη φορά ακούμε, από εσάς, για σεξουαλικἀ πειράγματα».

Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε: «Ο γιος μου είναι φίλος με τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν είναι Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση. Άκουσα ότι το συμβάν έγινε για μια κοπέλα».

 

Σχετικό θέμα: «Τυφλό» δολοφονικό χτύπημα

 

efsyn.gr

Scroll to top