australia-panepistimio

30/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Και από… νεκρούς φοιτητές δίδακτρα στην Αυστραλία

Σάλο προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Παιδείας να διεκδικεί η κυβέρνηση την αποπληρωμή πανεπιστημιακών διδάκτρων και από φοιτητές που δεν βρίσκονται εν ζωή. Διέψευσε την είδηση ο Αυστραλός πρωθυπουργός εν μέσω αντιδράσεων.
      Pin It

Συνεχίζεται ο θόρυβος στην Αυστραλία για την πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κρίστοφερ Πάιν, ότι η κυβέρνηση θα διεκδικεί την αποπληρωμή οφειλών για πανεπιστημιακά δίδακτρα και από νεκρούς φοιτητές.

Με τον υπουργό Παιδείας συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών, Τζο Χόκι, λέγοντας ότι πρέπει να ισχύει για τους φοιτητές ό,τι ισχύει για την αποπληρωμή οποιουδήποτε άλλου δανείου.

Σύμφωνα με ισχύον σύστημα αν κάποιος πεθάνει και χρωστά ακόμα τα πανεπιστημιακά του δίδακτρα, το χρέος του παραγράφεται. Ο υπουργός Παιδείας προτείνει να μπορεί το Δημόσιο να διεκδικεί τα δίδακτρα από τα περιουσιακά στοιχεία των φοιτητών ή των γονιών τους.

Όπως είναι φυσικό, η πρόταση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον Αυστραλό πρωθυπουργό να παρέμβει λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

efsyn.gr

Scroll to top