30/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλοκαιρινό φορτσάρισμα και σχέδια για προσεχώς…

Με επτά ταινίες από την Disney γεμίζουν τα στελέχη του ALPHA το πρόγραμμα του Ιουνίου, ενώ παράλληλα εξοπλίζουν τη φαρέτρα τους για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, αφού έκλεισαν άλλη μια κωμική σειρά, συμφώνησαν με την «Ελληνοφρένεια» και το ίδιο αναμένεται να γίνει με το τηλεπαιχνίδι με το οποίο επέστρεψε στη μικρή οθόνη ο Χρήστος Φερεντίνος.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Με τα «κέρδη» από τις δύο εκλογικές βραδιές, τα στελέχη του ALPHA σχεδιάζουν να «φορτσάρουν» ακόμα λίγο πριν από το τέλος αυτής της τηλεοπτικής σεζόν, ενώ εξοπλίζονται και για την επόμενη. Μετά την επιτυχημένη πορεία τού «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» εξασφάλισαν ήδη άλλη μια κωμική σειρά για τη νέα περίοδο ενώ προχωρούν σε συμφωνίες και με επιτυχημένα κόνσεπτ τους.

 

Οπως λέγεται, έχει ήδη κλείσει η συμφωνία με την ομάδα της «Ελληνοφρένειας», καθώς η τηλεθέαση της σατιρικής παραγωγής κινήθηκε γύρω στο 24%. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το «Ακου τι είπαν». Το τηλεπαιχνίδι με το οποίο επέστρεψε στη μικρή οθόνη ο μετρ του είδους Χρήστος Φερεντίνος χτύπησε ποσοστά γύρω στο 20%, δηλαδή αρκετά πάνω από τον μέσο όρο του καναλιού, και θεωρείται ακόμα ένα δυνατό χαρτί για την επόμενη περίοδο. Εκλεισαν ήδη ακόμη ένα κωμικό σίριαλ με βασικό πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση, που θα είναι ο «Νώντας» της σειράς, όπως είναι και ο τίτλος της. Υποδύεται έναν τριαντάρη καθηγητή που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα, προσπαθώντας να βρει τη ζωή που του αξίζει. Το σενάριο ανήκει στην Τίνα Καμπίτση και στηρίζεται σε ιδέα του Πάνου Τσιροζίδη, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία με τον Θανάση Τσαλταμπάση. Στη σειρά (παραγωγής της Plus Productions) πρωταγωνιστούν επίσης οι Υρώ Μανέ, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σπύρος Παππάς, Αννα Μενενάκου, Ανδρέας Κοντόπουλος και Ιωάννα Ασημακοπούλου.

 

Τα στελέχη του ALPHA όμως φροντίζουν να ενισχύσουν το πρόγραμμα του καναλιού από τώρα, γι’ αυτό και ετοιμάζονται το «φορτώσουν» τον Ιούνιο και με επτά γνωστές ταινίες από την Disney. Ανανεώνουν λοιπόν τα ραντεβού κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 21.00 κάνοντας αρχή μεθαύριο με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον και πρωταγωνιστές τούς Τζόνι Ντεπ, Μία Βασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ κ.ά. Θα ακολουθήσει στις 6 Ιουνίου (21.00) το «Toy story», η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Τζον Λάσιτερ. Στους ήρωες της ταινίας, που θα μεταδοθεί μεταγλωττισμένη, χαρίζουν τις φωνές τους οι Αλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Πλακίδη κ.ά. Επτά μέρες μετά ο ίδιος σκηνοθέτης υπογράφει και τα «Αυτοκίνητα» (μεταγλωττισμένη με τις φωνές των Σάκη Ρουβά, Παύλου Χαϊκάλη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Βίκυς Καγιά, Γιάννη Βόγλη κ.ά.). Στα μέσα ακριβώς του Ιούνη (15/6) ρίχνουν στη θερινή μάχη της τηλεθέασης τους «Πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού» του Γκιορ Βερμπίνσκι με Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέφρι Ρας, Τζόναθαν Πράις. Θα ακολουθήσουν (20/6) οι «Απίθανοι» του Μπραντ Μπερντ, άλλη μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων μεταγλωττισμένη με τις φωνές των Δημήτρη Σταρόβα, Σμαράγδας Καρύδη κ.ά. Πρόκειται για μία από τις πιο σύνθετες ταινίες που γυρίστηκαν από τα στούντιο της Pixar, την πρώτη της στην οποία οι χαρακτήρες διαθέτουν μυς και η οποία απέσπασε Οσκαρ καλύτερου κινουμένου σχεδίου.

 

Την προτελευταία Κυριακή του Ιούνη θα μεταδοθεί «Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» και τις προβολές της Disney θα κλείσει η κωμική περιπέτεια «G-Force» σε σκηνοθεσία του μαέστρου των ειδικών εφέ (με δύο Οσκαρ) Χόιτ Γκίτμαν.

 

[email protected]

 

Scroll to top