01/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκαναν τα στραβά μάτια για 3.500€ τον μήνα

Τέσσερις αστυνομικοί στον Εβρο συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που δρούσε επί έξι χρόνια, προωθώντας τους στην Ε.Ε.
      Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Παράνομο μηνιάτικο 3.500 ευρώ είχαν εξασφαλίσει εδώ και έξι χρόνια τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούσαν στον Εβρο, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια για λογαριασμό του κυκλώματος στο οποίο ανήκαν και να επιτρέπουν τη διέλευση Γεωργιανών μεταναστών που στη συνέχεια προωθούνταν στη χώρα μας και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

 

Ασφαλής είσοδος

 

Ο ρόλος των αστυνομικών, όπως διαπιστώθηκε από τις πολύμηνες έρευνες της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης και της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν καθοριστικός, καθώς το κύκλωμα εξασφάλιζε την ασφαλή είσοδο από τους Κήπους του Εβρου και για κάθε έναν αλλοδαπό που περνούσε οδικώς τα σύνορα κι ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του δρομολογίου οι αστυνομικοί εισέπρατταν ανά άτομο από 100 ώς και 500 ευρώ.

 

Σύνδεσμος των τεσσάρων αστυνομικών (τριών αρχιφυλάκων και ενός υπαρχιφύλακα) με το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε προχθές ήταν ένας 58χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του μεταφορέα, αλλά και να πληρώνει τους αστυνομικούς κάθε φορά που έφερναν εις πέρας το έργο τους.

 

Το πολυμελές κύκλωμα από το 2008 προωθούσε αλλοδαπούς, κυρίως υπηκόους Γεωργίας, στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ παράλληλα τους εφοδίαζε και με παντός είδους πλαστά έγγραφα. Από τον κάθε μετανάστη εισέπρατταν χρηματική αμοιβή που έφτανε και τα 2.000 ευρώ. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε προχθές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εβρο και συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν ο αρχηγός της οργάνωσης αλλά και οι τέσσερις αστυνομικοί.

 

Βαρύ το κατηγορητήριο

 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία κατ' επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

 

Scroll to top