01/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιτήδειος εν Σπάρτη αμπελοφιλοσοφών

Τον Μάρκο Αυρήλιο επικαλέστηκε ο απόστρατος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής ζητώντας την απελευθέρωση του «αρχηγού».
      Pin It

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, έδωσε συνέντευξη χθες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στη Σπάρτη, στον δημοσιογράφο Χ. Βασιλάκο. Ο αντιστράτηγος ευχαρίστησε μάλιστα στο τέλος τους πολίτες της Σπάρτης για τη «θέρμη» με την οποία τον δέχτηκαν όταν επισκέφτηκε «τα άγια χώματα της Λακωνίας». Βέβαια, μια βδομάδα αργότερα οι πολίτες της Σπάρτης ψήφισαν κομμουνιστή δήμαρχο, αλλά ο κ. Επιτήδειος δεν σχολίασε το γεγονός ούτε και ρωτήθηκε γι’ αυτό.

 

Πάντως, μίλησε προσεκτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας την εκλογική του άνοδο σε ψήφο αγανάκτησης. Ρωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή, αλλά εδώ ξεκαθάρισε ότι: «Στη Χ.Α. δεν επρόκειτο πλέον για ψήφο αγανάκτησης, έχει ανατραπεί αυτό διότι, όπως απέδειξαν τα αποτελέσματα, η ψήφος αυτή είναι η μετατροπή της αγανάκτησης σε οργή και αποφασιστικότητα».

 

Ο απόστρατος αποφάνθηκε ως «συνιστώσα» της Δικαιοσύνης ότι: «Η σημαντική νίκη για τη Χ.Α. (πραγματοποιήθηκε) παρά τους τόνους λάσπης και τους απερίγραπτους διωγμούς, με φυλακή τον αρχηγό και στελέχη της» και λίγο παρακάτω: «Γίνονται διεργασίες και θα πρέπει να απαλλαγούν διά βουλεύματος, γιατί διαφορετικά το σύστημα θα υποστεί μια ταπεινωτική ήττα αν γίνει ποτέ το δικαστήριο»! Απέδωσε την επιτυχία στις συλλογικές προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών, ενώ τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα των ευρωβουλευτών της Χ.Α. θα είναι η αποφυλάκιση του αρχηγού και των στελεχών και μετά η υπεράσπιση των εθνικών τους θέσεων και επιδιώξεων. Πιστός κι αυτός στη γνωστή αρχή του αρχηγού που καθορίζει και τις… προτεραιότητες!

 

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το άνοιγμα της Ν.Δ. προς τη Χ.Α. και εκείνος απάντησε ότι δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με οποιονδήποτε και ότι ακόμα και νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στο παρελθόν: «Δεν αποκλείουμε συνεργασίες για το εθνικό συμφέρον». Τέλος, έκλεισε δηλώνοντας την αισιοδοξία του με λόγια του Λατίνου αυτοκράτορα: «Είμαι αισιόδοξος εάν, όπως έλεγε ο Μάρκος Αυρήλιος, φιλοσοφήσουν και οι κυβερνώντες, γιατί να κυβερνήσουν οι φιλόσοφοι είναι λίγο δύσκολο».

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top