Pin It

Ανω-κάτω η ΔΗΜΑΡ· καζάνι που βράζει. Διότι παραιτήθηκε μεν ο κυρ Φώτης προχθές αλλά επανήλθε δριμύτερος, δηλώντας πως δεν έχει κάνει δα τόσα λάθη ώστε να αποδεχθεί η βάση του κόμματος τη φυγή του. Το άνω-κάτω, βεβαίως, είναι σχήμα λόγου. Το 1,2% δεν το λες πάνω. Πολύ φοβάμαι, ωστόσο, πως έτσι που μανουβράρουν το σαπιοκάραβο οι καπεταναίοι της Αγίου Κωνσταντίνου, δεν το λες ούτε κάτω. Τα νούμερα είναι άτιμο πράμα. Ιδίως τα μηδενικά τους. Για κάποιους μαζεύονται κάμποσα στο τέλος και για άλλους περισσότερα στην αρχή.

 

Ιδροκοπά τόσον καιρό ο κυρ Φώτης προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη. Αλλά, όσο να ’ναι, άνθρωποι είμαστε, όλο και κάτι θα σου ξεφύγει. Μια ψιλή, ένα ύψιλον, μια υπογεγραμμένη, βρε αδελφέ. Κι εκείνος έχει μία και μοναδική αμαρτία: έγινε δεκανίκι της τρόικας. Πόσο ακριβά θα την πληρώνει επιτέλους; Οι παροικούντες την Ομόνοια δακρύζουν τα βράδια ακούγοντας μια βραχνή, σπαρακτική φωνή με βολιώτικη προφορά να μουρμουρίζει το παλιό σουξέ: Δεν έχεις το δικαίωμα τόσο να με πικραίνεις/ να μου μιλάς για τα παλιά και να με τυραννάς/ δεν έχεις το δικαίωμα ακόμα να επιμένεις/ και όλο για το παρελθόν πικρά να μου μιλάς./ Ενα σφάλμα έκανα, πρέπει να το ξεχάσεις/ γιατί αλλιώς αγάπη μου γρήγορα θα με χάσεις.

 

Το φυσάνε και δεν κρυώνει Σαμαράς και Βενιζέλος το αποτέλεσμα. Γιατί αν η ΔΗΜΑΡ μετεβλήθη σε κοχλάζον καζάνι, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν μετατραπεί σε ηφαίστειο που βρυχάται σκορπώντας πυροκλαστικές ροές. Βεζούβιος εν εκρήξει. Του Εκλείπειν Ευάγγελου του κάθονται όλα ανάποδα. Κατήγγειλε τον Τσίπρα περίπου ως τρομοκράτη επειδή μίλησε για δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας και ζήτησε προσφυγή σε εθνικές κάλπες.

 

Ντελαλούσε τα ίδια και χειρότερα το 2009. Αλλά είπαμε: «Ενα σφάλμα έκανα». Ο ανασχηματισμός θα γίνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως και πέρυσι. Φέτος όμως θα είναι πιο πνευματώδης. Ο Εκλείπειν επεξεργάζεται ρηξικέλευθο πρόταση που θα εξασφαλίζει την ομοιογένεια του κυβερνητικού σχήματος. Θα καταλάβει όλους τους υπουργικούς θώκους ο ίδιος, με εξαίρεση το χαρτοφυλάκιο των Συγκοινωνιών, που θα δοθεί τιμής ένεκεν στον Μιχάλη Λιάπη, και το ΕΚΕΒΙ που θα εκπέσει στη δικαιοδοσία του Αδ-όνειδος.

 

Αφού το ’φερε η κουβέντα στα ηφαίστεια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο πάρτι για τα 31 χρόνια της «Αίτνας», απόψε στον ζεστό χώρο της Εμμανουήλ Μπενάκη 83. Ο άστατος καιρός είναι ένα κι ένα για τη νοσταλγική μουσική που επιμελείται ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Νταλιάνης.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top