02/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε αναβρασμό οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο Π. Καμμένος προσπαθεί να συσπειρώσει βουλευτές και στελέχη του κόμματος ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια.
      Pin It

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Σε μια κρίσιμη για το κόμμα του περίοδο, και λίγες μέρες πριν από το Εθνικό Συμβούλιο στις 14-15 Ιουνίου, ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να συσπειρώσει βουλευτές και στελέχη και να ανακατανείμει αρμοδιότητες, ενώ, ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια και επιχειρεί να εκβιάσει, αν όχι να εξαγοράσει, βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Η εκλογή προέδρου

 

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, και απαντώντας σε ερώτηση εάν κάποιοι από τους βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του θα ψηφίσουν για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλη αυτή η επίθεση την οποία δεχόμαστε, αυτό το κύμα αποστασιών, εκβιασμών από το ΣΔΟΕ -αυτό το λέω και θα το θυμηθείτε σε λίγες μέρες τι εννοώ- οδηγεί στο να προσπαθήσει η κυβέρνηση να διασφαλίσει 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Αυτό γίνεται και σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σε βάρος του κ. Κουβέλη. Κατ' αρχήν, όσοι δεν αντέξουν αυτή τη σκληρή πορεία που έχουμε διαλέξει, τον κακοτράχαλο δρόμο, μπορούν να φύγουν. Εδώ όμως σας λέω ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά χρησιμοποιεί και παρακρατικές μεθόδους. Εχουμε την εμπλοκή του ΣΔΟΕ, πιέζουν ανθρώπους». Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην εκλογή Προέδρου απ' αυτή τη Βουλή. «Εμείς θα επιδιώξουμε εκλογές. Επαναλαμβάνω τη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπός μας, ο κ. Κουίκ. Εμείς αυτό που έκανε ο Σαμαράς με την Πολιτική Ανοιξη και δεν έγιναν τότε εκλογές και το πλήρωσε ο τόπος, δεν θα το κάνουμε».

 

Σύμφωνα με εκλογικές αναλύσεις που επικαλέστηκε ο ίδιος, το 16% των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛΛ. το 2012 ψήφισε τώρα ΣΥΡΙΖΑ, το 8% Χρυσή Αυγή και το 16% μικρότερα αντιμνημονιακά κόμματα.

 

Ερωτηθείς για τη σχέση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν ήταν και δεν θα γίνουν «πατερίτσα» ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας. «Οι κόκκινες γραμμές μας δεν παραβιάζονται ποτέ και όποιος αντέξει».

 

Οχι με Καρατζαφέρη

 

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος, όπως είπε, «προκειμένου να πάρει κυβερνητικές θέσεις, πούλησε την Ελλάδα, ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και τα στελέχη του είναι εκείνα τα οποία υπουργοποιήθηκαν εν συνεχεία επί Παπαδήμου και είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Μνημονίου».

 

Σε κάθε περίπτωση η όλη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αφορά το ιδεολογικό στίγμα και τον προσανατολισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τους Τέρενς Κουίκ και Παύλο Χαϊκάλη να δίνουν έμφαση στο «να μην γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Scroll to top