02/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ταξίδι στη Γη της μουσικής

 

Οσοι βρεθούμε απόψε στο Public της πλατείας Συντάγματος (19.00) θα ταξιδέψουμε «448 μίλια, εκατομμύρια νότες» με το βιβλίο του Μωρίς Σιακκή. Και θα πάμε μέσα από τις σελίδες του εκεί όπου γεννήθηκε το rock 'n' roll, στον αμερικανικό Νότο. Ο Μωρίς αναζητά τις ρίζες του πιο δημοφιλούς μουσικού είδους και φτιάχνει ένα βιβλίο που αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό ταξιδιωτικού οδοιπορικού και μουσικής έρευνας. Ενα «ταξίδι» δεκαετιών στη μουσική το οποίο συνδυάζεται με ένα πραγματικό ταξίδι εννέα ημερών στην Αμερική της μουσικής.

 

Ο Μωρίς Σιακκής γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Essex και είναι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στους χώρους του marketing και της επικοινωνίας. Από τα εφηβικά του χρόνια, είναι fan και ιστορικός ερευνητής της σύγχρονης μουσικής. Εχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά, έχει κάνει τη σειρά εκπομπών «Ροκ ιστορίες» στο «Βήμα FM» και το 2008 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ποταμός το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Let the rock stories roll: Λονδίνο 1954-2004». Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του. Την παρουσίαση απόψε θα κάνουν ο Γιώργος Μουχταρίδης (Pepper 96,6) και ο Νίκος Πετρουλάκης (105,5 Στο Κόκκινο). Τις επόμενες ημέρες στην εφημερίδα μας θα δημοσιεύσουμε συνέντευξη του συγγραφέα καθώς και πλήθος σπάνιων φωτογραφιών από το ταξίδι του.

 

………………………………….

 

Εκδηλώσεις

 

• «H αναχώρηση», το ύστατο βιβλίο του Νίκου Θέμελη, που ξεδιπλώνει την Ελλάδα της Επανάστασης του ‘21 και του σήμερα, παρουσιάζεται σήμερα (20.00) στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Θα μιλήσουν: ο Βασίλης Βουτσάκης, επ. καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, η συγγραφέας Αλκη Ζέη, η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά, η επιμελήτρια του συγγραφέα Ελένη Μπούρα και ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος.

 

• «Κλακέτα story», ένα ντοκιμαντέρ του Προκόπη Δάφνου για την πρώτη γυναίκα σκριπτ του ελληνικού κινηματογράφου Δέσποινα Κοντογιώργου παρουσιάζεται σήμερα (21.00) στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Προλογίζει η σκηνοθέτις-θεατρολόγος Κλειώ Φανουράκη (Πειραιώς 206, Ταύρος).

 

• Ο Γιάννης Σπανός και ο Μανώλης Μητσιάς παρουσιάζουν σήμερα (20.30) στον Ιανό (Σταδίου 24) τον δίσκο τους με τίτλο «…Πλησιάζοντας τον Καβάφη…», που κυκλοφορεί από την MLK και περιλαμβάνει 14 μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

 

Scroll to top