02/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εξειδικευμένη εργασία το εμπόριο ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διένειμε ηρωίνη και χασίς από Αλβανία προς Ελλάδα με δύο ξεχωριστά δίκτυα ως «τομείς» αποκλειστικής δράσης.
      Pin It

ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Μία από τις διαδρομές των ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα έφερε στο φως μια εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κέρκυρα, με την εξάρθρωση μιας «διπλής» οργάνωσης που είχε εξειδικευτεί στη διακίνηση και εμπορία ηρωίνης και χασίς στο νησί. Κεντρικό ρόλο φέρεται να έπαιζε 51χρονος Ελληνας που κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας, με το κύκλωμα να διαιρείται σε δύο οργανώσεις, στις οποίες εμπλέκονται 38 άτομα, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Οι δύο οργανώσεις, με τα δίκτυα που είχαν αναπτύξει, είχαν κατανείμει το νησί σε «τομείς» αποκλειστικής δράσης, σύμφωνα με την αστυνομία. Η πρώτη ομάδα, που καθοδηγούνταν από τον 51χρονο και 41χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη και η δεύτερη χασίς, με ευδιάκριτους τους ρόλους στα κεντρικά στελέχη και τους συνεργούς. Χαρακτηριστικό των μεγεθών είναι ότι η πρώτη οργάνωση μόνο τον τελευταίο μήνα διακίνησε πάνω από 2,5 κιλά ηρωίνη αξίας 125.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη διακίνησε το ίδιο διάστημα τουλάχιστον 20 κιλά ναρκωτικών αξίας 100.000 ευρώ.

 

Η επιχείρηση επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας για δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν πέντε από τα βασικά στελέχη των εγκληματικών ομάδων (τη 41χρονη γυναίκα και άλλους τέσσερις άνδρες), καταφέρνοντας -όπως εκτιμούν- «να αποδομήσουν τον βασικό λειτουργικό τους πυρήνα». Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με οικονομικές υπηρεσίες.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top