03/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διγλωσσία για τον Δικέφαλο

Σε άλλο μήκος κύματος βουλευτές και τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ.
      Pin It

Με διαφορετική «γραμμή» εμφανίστηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς ο βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις τελευταίες εκλογές Βαγγέλης Αποστόλου απαίτησε –σε υψηλούς τόνους- από την κυβέρνηση να αποσύρει τα επίμαχα άρθρα από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

 

Σε παρέμβασή του χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου είχαν κληθεί να τοποθετηθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς για το νομοσχέδιο του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο κ. Αποστόλου ζήτησε την απόσυρση των άρθρων 81 και 82, λέγοντας ότι ειδικά με το 82 επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης γης σε τμήματα του Αλσους της Ν. Φιλαδέλφειας. Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να δίνει 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο, την ώρα που έχουμε οξυμένα κοινωνικά προβλήματα» και γενικότερα έκανε λόγο για μια ρύθμιση «που φάσκει και αντιφάσκει και που θα καταπέσει στο ΣτΕ».

 

Σε ανάλογο τόνο ήταν και η τοποθέτηση της Ελένης Αυλωνίτου, επίσης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε σειρά ερωτημάτων.

 

Απαντώντας εκ μέρους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο πρόεδρος Αλέξανδρος Αλεξίου τόνισε ότι από την παρούσα μελέτη του γηπέδου θα ωφεληθούν τόσο ο δήμος όσο και οι κάτοικοι, ενώ δεν άφησε περιθώρια για αλλαγές στα σχεδιασθέντα και συμφωνηθέντα. «Τα 50 δέντρα που θα κοπούν, θα αντικατασταθούν από 2.000 δέντρα», σημείωσε μεταξύ άλλων, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για βλάβη του περιβάλλοντος.

 

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους δύο βουλευτές, ο τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με χθεσινή ανακοίνωσή του, λέει «ναι» υπό προϋποθέσεις στο άρθρο 81 για το γήπεδο, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

 

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι μεταξύ ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχε επέλθει συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα, όταν κλιμάκιο του κόμματος (Γ. Πάντζας, Δημ. Στρατούλης, Αλ. Φλαμπουράρης) είχε συναντηθεί με τους παράγοντες της ΑΕΚ, όπου και έγιναν δεκτές ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top