03/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΒΑΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από το εδώλιο στο Εφετείο και τούμπαλιν

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Με άμεσο στόχο να «σπάσει» τα ισόβια και να τύχει επιεικέστερης μεταχείρισης, αν όχι να αθωωθεί, απολογείται σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά τις 40 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που κατηγορείται για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

 

Ο άνθρωπος, που άλλοτε αποκαλούνταν «ατσαλάκωτος», τσαλακωμένος πια από τη βαρύτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, θα πρέπει να πείσει τους δικαστές ότι στα 12 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας «δεν είχε πάρει μυρωδιά» για ό,τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη του… ‘Η τουλάχιστον ότι δεν είχε άμεση συμμετοχή στην υπεξαίρεση, ώστε να τύχει κάποιου ελαφρυντικού.

 

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί, αν αυτή τη φορά ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα «δώσει» τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και επίσης ισοβίτη, Μιχάλη Λεμούσια, γενικό γραμματέα και πανίσχυρο άνδρα του δήμου επί των ημερών του, διαχωρίζοντας τη θέση του, πράγμα που δεν έκανε στο πρωτόδικο δικαστήριο. Ο,τι και να γίνει πάντως, ο δικαστικός «γολγοθάς» δεν τελειώνει για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στις 17 Νοεμβρίου θα ξανακαθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για άλλο ένα οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, αυτό της παγίας προκαταβολής.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top