yp-oikonomikon

03/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

Μοιράζει το «περισσευούμενο» πλεόνασμα

Την απόφαση να αλλάξει τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ωφεληθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, πήρε η κυβέρνηση.
      Pin It

Την απόφαση να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος πήρε η κυβέρνηση, έπειτα από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και οι κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαππας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αποφασίστηκε, θα διευρυνθεί το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, ενώ όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30ή Ιουνίου.

 

efsyn.gr

Scroll to top