Merkel-Lagarde

03/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Reuters: Η Μέρκελ ωθεί τη Λαγκάρντ στην προεδρία της Κομισιόν

Η καγκελάριος έθεσε το ζήτημα σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί οριστικά, όμως φέρεται να είπε πως δεν θα ήταν καλή ιδέα να χάσει η Ευρώπη τη θέση που έχει η Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.
      Pin It

Στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν «βάζει» η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τη Γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters – που επικαλείται δύο γαλλικές πηγές – η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε τη γαλλική κυβέρνηση εάν θα συμφωνούσε να γίνει η Κρ. Λαγκάρντ η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μέρκελ έθεσε το ζήτημα σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει τοποθετηθεί οριστικά για το ζήτημα, όμως φέρεται να είπε πως δεν θα ήταν καλή ιδέα να χάσει η Ευρώπη τη θέση που έχει η Λαγκάρντ στο ΔΝΤ.

Το ερώτημα για την υποψηφιότητα Λαγκάρντ τέθηκε σε εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος αρνήθηκε να το σχολιάσει αλλά υπογράμμισε πως η Μέρκελ είχε εκφράσει την υποστήριξή της για τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από  Reuters  

Scroll to top