04/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

H Σίνεντ είναι εδώ

      Pin It

Ηταν βέβαιο πως όταν θα επέστρεφε θα το έκανε με θόρυβο. Δεν ξέρουμε ακόμα για το περιεχόμενο του άλμπουμ, αλλά ο τίτλος την έβαλε την πρώτη φωτιά. Δύο μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του 10ου στούντιο άλμπουμ της η Σίνεντ Ο’Κόνορ αποκάλυψε πως το «βάφτισε» «I’m not bossy, I’m the boss» («Δεν είμαι αυταρχική, είμαι το αφεντικό»), για να δηλώσει τη συμπαράστασή της στο ομώνυμο κίνημα.

 

Το «Ban Bossy» είναι μια γυναικεία πρωτοβουλία που προσπαθεί να οπλίσει με θάρρος και αυτοπεποίθηση τα μικρά κορίτσια.

 

Οπως χαρακτηριστικά λένε στη «διακήρυξή» τους: «Οταν ένα μικρό αγόρι είναι δυναμικό τον αποκαλούν “ηγέτη”. Οταν ένα μικρό κορίτσι φέρεται αναλόγως, κινδυνεύει να κουβαλά για πάντα τον χαρακτηρισμό της “αυταρχικής”. Από το Γυμνάσιο ήδη, τα κορίτσια ενδιαφέρονται λιγότερο από τα αγόρια για τις αρχηγικές θέσεις. Αυτή είναι μια τάση που τα ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους. Μαζί μπορούμε να τα ενθαρρύνουμε να αναλάβουν τα ηνία».

 

Η 47χρονη Ιρλανδή τραγουδίστρια αποκάλυψε πως ο τίτλος που είχε αποφασίσει να δώσει στο επικείμενο άλμπουμ ήταν «The Vishnu Room». Μέχρι που έμαθε για το «Ban Bossy» κι αποφάσισε να τους στηρίξει εμπράκτως. Στις 12 Αυγούστου θα έχουμε τον νέο δίσκο στα χέρια μας για να τον ακούσουμε. Ως τότε θα μιλάμε για τα υπόλοιπα…

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top