04/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δυναμικό ραπ

«1977» - ANA .
      Pin It

«1977» – ANA TIJOUX

 

Η Aνα Τιζού είναι σίγουρα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν το τελευταίο διάστημα. Η Γαλλοχιλιανή ραπ τραγουδίστρια και στιχουργός (που μας είχε πρωτοσυστήσει η Ζουλιέτα Βενέγκας) κατάφερε με το δεύτερο άλμπουμ της, που έχει τίτλο «1977», να κερδίσει βραβείο Grammy και Latin Grammy. Το ομώνυμο κομμάτι ακούγεται στο διάσημο video game «Fifa 11», ενώ, αρκετοί το αναγνώρισαν και στην τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο «Breaking Bad».

 

Για την ίδια βέβαια, το «1977» είναι η χρονιά της γέννησής της. Οσο για τους στίχους, έχουν μπόλικο πολιτικό υπαινιγμό καθώς αναφέρονται και στους γονείς της οι οποίοι εξορίστηκαν από τη δικτατορία του A. Πινοσέτ. Τέλος πάντων, αυτό το δυνατό κομμάτι που εμείς στην Ευρώπη ανακαλύπτουμε εσχάτως έχει κυκλοφορήσει από το 2010. Μάλιστα, ο Tομ Γιορκ των Radiohead βέβαια το είχε πει από καιρό πως είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς αλλά εμείς αργήσαμε να τον πιστέψουμε.

 

Παρεμπιπτόντως, πριν από λίγο καιρό η Ανα Τιζού κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο «Vengo». Ας μην περιμένουμε χρόνια για να το ακούσουμε…

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top