04/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα ΠΑΕ χωρίς «Τίγρη»

Ετοιμο το καταστατικό της νέας εταιρείας, στην οποία δεν θα υπάρχει επίσημη συμμετοχή Μελισσανίδη – Πρόεδρος ο Βαγγέλης Ασλανίδης.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Ετοιμο είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το καταστατικό της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε τις τελευταίες… πινελιές και βρίσκεται πλέον έτοιμο στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του.

 

Το βασικό βήμα που απομένει για να προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης της νέας εταιρείας, που θα έχει ακριβώς την ίδια ονομασία με την παλιά, ενώ η επίσημη προκήρυξη της γενικής συνέλευσης της ερασιτεχνικής θα εγκρίνει τη σχετική απόφαση. Την προανήγγειλε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου Αλέξης Αλεξίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί επίσημα.

 

Από πέρσι που ξεκίνησε η ιστορία της «αντεπίθεσης» υπό την ηγεσία Μελισσανίδη, στο επίκεντρο είναι το ερώτημα της προσωπικής μετοχικής του σχέσης με την νέα ΠΑΕ, λόγω της ιδιότητας του ως μετόχου στον ΟΠΑΠ και του σχετικού «ασυμβίβαστου».

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τουλάχιστον στα πρώτα βήματα της νέας ΠΑΕ επίσημη παρουσία Μελισσανίδη δεν θα υπάρχει, ούτε στο Δ.Σ. ούτε στη μετοχική σύνθεση. Θα σχηματιστεί συμβούλιο με στενούς του συνεργάτες, στο οποίο το πιθανότερο είναι πως τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο γνωστός καρδιολόγος Βαγγέλης Ασλανίδης. Ο Ασλανίδης ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και παλιότερα, ενώ έχει χρηματίσει και αντιπρόεδρος της στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Τώρα είναι μέλος του Δ.Σ της ερασιτεχνικής. Φυσικά, πολύ στενός φίλος του Μελισσανίδη επί χρόνια.

 

Το πιθανότερο είναι ότι και οι μετοχές που θα ανταποκρίνονται στα χρήματα που θα βάλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ίδρυση της νέας εταιρείας, θα μοιραστούν σε αυτούς τους τέσσερις-πέντε στενούς του συνεργάτες που θα αποτελέσουν και το συμβούλιο. Ουσιαστικά βέβαια όλα αυτά λίγη σημασία θα έχουν. Η κυριαρχία του Μελισσανίδη στη νέα ΠΑΕ θα είναι αναμφισβήτητη μέσω των δικών του ανθρώπων.

 

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να ισχύει η πρόθεση για την οποία έχουμε κάνει λόγο από την «Εφ.Συν.» πρόσφατα, για διάθεση μεγάλου αριθμού μετοχών στους φιλάθλους της ΑΕΚ, μαζί προφανώς με τη δημιουργία ενός φορέα που θα τους εκπροσωπεί συνολικά ως μικρομετόχους μέσα στη νέα ΠΑΕ.

 

Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για την προετοιμασία και σχετικής καμπάνιας, με διαφημιστικά σποτ ακόμη και στην τηλεόραση, με τη συμμετοχή γνωστών φίλων της ΑΕΚ.

 

Scroll to top