04/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Αρχίζει η 37η Γιορτή Βιβλίου

 

Στο περιστύλιο του υπέροχου Ωδείου Αθηνών εγκαινιάζεται σήμερα η 37η Γιορτή Βιβλίου του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών. Ο αθηναϊκός θεσμός από φέτος κατεβαίνει στην καρδιά της πόλης, σε ένα κτίριο εμβληματικό, και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ωδείου επιδιώκει να δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα συνάντησης, διαλόγου, γιορτής της πόλης με όχημα το βιβλίο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης στις 19.00 (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου).

 

……………………………………….

 

Ο πολυτάλαντος Ζωγράφος

 

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης του Τάσου Ζωγράφου, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (έως τις 29 Ιουνίου), πραγματοποιείται σήμερα (20.30) παράλληλη εκδήλωση. Για τον σκηνογράφο – ενδυματολόγο και εικαστικό καλλιτέχνη θα μιλήσουν οι: Μανούσος Μανουσάκης, Κώστας Φέρρης, Αντώνης Χαλκιάς, Αννα Φόνσου, Μήτσος Κασόλας, Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Νέλλη Κυριαζή. Συντονίζει ο Νίκος Αλευράς (Γερμανικού και Μυλλέρου – Κτίριο Α, Μεταξουργείο).

 

……………………………………….

 

Ο Κρις Μάκος στο Μέγαρο

 

«Βγάζω φωτογραφίες γιατί δεν έχω μνήμη». ομιλία του διακεκριμένου Ελληνοαμερικανού φωτογράφου Κρις Μάκος, σήμερα (19.00) στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη), σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ. Από το μέντορά του, Μαν Ρέι, μέχρι τον πιο γνωστό μαθητή του, τον Αντι Γουόρχολ, ο Μάκος έχει καταγράψει την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης από το 1970 και μετά, την πανκ και ροκ σκηνή του ’80 και ’90 στην Αμερική, αλλά και την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική σκηνή ευρωπαϊκών πόλεων. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

 

……………………………………….

 

Πέρα από τη Νέκυια

 

Σήμερα (20.00) στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου (Φωκίωνος Νέγρη 16), στο πλαίσιο της έκθεσης του Χρόνη Μπότσογλου «Προσωπική Νέκυια», θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Τάκη Χατζόπουλου «Νέκυια» σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού από το έργο «Οδύσσεια». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ζωγράφο, τον σκηνοθέτη, τον συνθέτη, τον Γιώργο Βέλτσο και το κοινό.

 

……………………………………….

 

Στο Σπίτι της Κύπρου

 

Οι εκδόσεις Futura παρουσιάζουν, σήμερα (20.00), στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα), το βιβλίο του Νίκου Λάζαρη «Η αιχμή του δόρατος. Κριτικά Κείμενα 1987-2011». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γιώργος Παγανός, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθηνά Βογιατζόγλου και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος.

 

………………………………………….

 

Τέχνη και δημόσιος χώρος

 

«Δημόσιος χώρος, δημόσια τέχνη, δημόσια ζωή» είναι το θέμα της συζήτησης που οργανώνει σήμερα (19.00) ο Οργανισμός ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014 (Πειραιώς 260, Κτίριο Α). Συμμετέχουν οι: Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, Πέτρος Θέμελης, αρχαιολόγος, διευθυντής ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτονας, Θεόφιλος Τραμπούλης, επιμελητής Τέχνης, δημοσιογράφος. Συντονισμός: Ελίνα Κουντούρη, διευθύντρια ΝΕΟΝ.

 

Scroll to top