05/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Γιατί όχι ο Φράνκι;»

Αλλά... «θα το δούμε τις επόμενες μέρες», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
      Pin It

Σε μεθυσμένη πολιτεία μετατράπηκε το ΟΑΚΑ, με τη στέψη του πρωταθλητή Παναθηναϊκού. Οι θριαμβευτές αποθεώθηκαν από 20 χιλιάδες αλλόφρονες οπαδούς τους, οι πρωταγωνιστές έγιναν αντικείμενο λατρείες και τα αποδυτήρια πλημμύρισαν στη σαμπάνια.

 

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν παλέψει για το νταμπλ. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, τα οποία θα διορθωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με δικαίωση η επιλογή του Αλβέρτη. Και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει μερίδιο από αυτή την επιτυχία. Θα κάτσουμε με τον Φραγκίσκο να συζητήσουμε για το μέλλον. Γιατί να μην παραμείνει. Στην πρώτη του προσπάθεια ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 

Ωστόσο, από τον τρόπο που το είπε, φάνηκε πως το πιθανότερο είναι να κινηθεί για άλλο προπονητή – π.χ. Ιβάνοβιτς. Απλά, ήταν στιγμές χαράς και δεν υπήρχε λόγος να τις χαλάσει.

 

«Μπράβο στα παιδιά και στον Φράνκι. Η κατάκτηση τίτλων συνεχίζεται και επί των ημερών του ανιψιού μου. Είναι μια δικαίωση όλης της οικογένειας», πρόσθεσε περιχαρής ο θείος του, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

 

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα “ευχαριστώ” στον Αργύρη Πεδουλάκη γιατί του αξίζει ένα σημαντικό μερίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά με τα οποία συνεργαστήκαμε και μετά από ώρες μίτινγκ φέραμε σε πέρας την αποστολή μας», τόνισε φανερά συγκινημένος και ανακουφισμένος ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 

«Ως Αλβέρτης είχα καθήκον, από τη στιγμή που μπήκα, να κάνω ό,τι μπορώ για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Παίξαμε τρία πολύ καλά παιχνίδια, αλλά όλα δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχε αγωνία ειδικά μετά το σπάσιμο της έδρας. Μετά βγήκε το ένστικτο αυτοσυντήρησης και αυτοσεβασμού, κάτι που υπήρχε και στο ΣΕΦ και εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει με μια ήττα ή με ένα πρωτάθλημα. Συνεχίζει. Ακόμη είναι νωρίς να μιλήσω για το αν θα συνεχίσω την καριέρα μου ως προπονητής».

 

Ο επίλογος, στον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη: «Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα ήμασταν αποφασισμένοι να πάρουμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, εκτός από την τακτική, χρειάζεται η ψυχή και η ψυχολογία. Επίσης να υπάρχουν άνθρωποι να σε βάζουν στο πνεύμα των παιχνιδιών. Το θετικό είναι ότι συνεχίζουμε παρά τις μεγάλες αλλαγές πριν από δύο χρόνια. Η ομάδα καταφέρνει να είναι στους τίτλους. Στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν, όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Στα δύσκολα φαίνονται ποιοι σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Στα εύκολα είναι όλοι μαζί. Εκτός από παίκτης είμαι και άνθρωπος. Επηρεάζομαι πάρα πολύ. Εχω φτάσει στα 34 μου. Δεν είμαι ο ίδιος που ήμουν. Οσο βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να μην εκθέτω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου».

 

Γ.ΝΤ.

 

Scroll to top