05/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Ο Νίκος Ασημακόπουλος για το ελληνικό ποδόσφαιρο

 

Οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» προσκαλούν σήμερα (20.00) στο Polis Art Cafe (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5), σε μια βραδιά αφιερωμένη στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, αρχισυντάκτη του Αθλητικού Τμήματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νίκου Ασημακόπουλου με τίτλο «ΖΗΤΩ το ελληνικό ποδόσφαιρο». Συμμετέχουν στη συζήτηση παλιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές και άλλες προσωπικότητες, φίλοι του ποδοσφαίρου. Μιλούν οι: Γιώργος Λιάνης, Χρήστος Φερεντίνος, Αντώνης Πανούτσος. Τη συζήτησή τους συντονίζει ο αθλητικός συντάκτης Βασίλης Βέργης.

 

……………………………………..

 

 

Το βιβλίο του Χρ. Τσακόπουλου

 

«Σκέψεις… ατάκτως ερριμμένες» (εκδ. Εμβρυο), το βιβλίο του Χρήστου Τσακόπουλου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Υπατία (Ηπείρου και Πατησίων) σήμερα Πέμπτη, και ώρα 20.30, με ομιλητές τούς: Φώτη Κουβέλη, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Γιώργο Σταθάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Τσίμα, δημοσιογράφο, Γιάννη Σταθόπουλο, δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, και Γιώργο Δημαρά, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής. Θα προλογίσει ο εκδότης Στέλιος Βασιλειάδης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.

 

……………………………………….

 

 

 

Οι Λατίνοι στην Αθήνα

 

Η μαγεία των γραμμάτων, απάντηση στον ρεαλισμό τού σήμερα. Το 6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις», που διοργανώνεται μέχρι τις 14 Ιουνίου, συνεχίζει την «περιοδεία» του στην Αθήνα. Σήμερα, στο «Λεξικοπωλείο» (Στασίνου 13, Παγκράτι) είναι προγραμματισμένη (18.30) διάλεξη της Σαπφώς Διαμάντη με θέμα «Παραγουάη, ένα δίγλωσσο έθνος». Σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο της Παραγουάης. Στις 20.00 ο Χάιμε Σβαρτ παρουσιάζει τα βιβλία: «Ποιήματα της αγάπης και της ξενιτιάς» του ιδίου και «Φάτσα Ξεδιάντροπη» του Μανουέλ Σίλβα Ασεβέδο. Χορός από τη Χιλή με τη Νατάλια Σότο. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την πρεσβεία της Χιλής.

 

………………………………………..

 

 

Τα βραβεία του Αναγνώστη

 

Για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων του περιοδικού «Ο Αναγνώστης» (www.oanagnostis.gr) στο Μέγαρο Μουσικής. Σήμερα, στις 20.00 θα απονεμηθούν τα καθιερωμένα βραβεία για τις κατηγορίες: μυθιστόρημα, διήγημα-νουβέλα, ποίηση, λογοτεχνικό δοκίμιο-μελέτη, πρωτοεμφανιζόμενος ποιητής και πρωτοεμφανιζόμενος πεζογράφος. Επίσης θα απονεμηθούν τα βραβεία: εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά και λογοτεχνικό βιβλίο για εφήβους. Τέλος, θα αποδοθεί εύφημος μνεία σε τρία βιβλία γνώσεων εκτός κατηγορίας. Στην ίδια τελετή θα τιμηθεί για το σύνολο του έργου του ο φιλόλογος Δ.Ν. Μαρωνίτης.

 

………………………………………….

 

 

Η 7η Μπιενάλε των Φοιτητών

 

 

Εκατό φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας συμμετέχουν με έργα τους στην 7η Μπιενάλε των Φοιτητών, που οργανώνει η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Η απονομή των βραβείων για τα διακριθέντα έργα θα γίνει στο Ιδρυμα Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν) σήμερα στις 20.00, ενώ για το κοινό η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 6 έως τις 15 Ιουνίου. Τα εγκαίνια θα κάνει ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους, και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των σχολών και των διοργανωτών.

 

Η Μπιενάλε ξεκίνησε το 1997 ως ετήσιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή φοιτητών από την ΑΣΚΤ και το 2000 θεσμοθετήθηκε ως Μπιενάλε των Φοιτητών όλων των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας. Το 2005 η έκθεση των έργων «ταξίδεψε» στον Καναδά έπειτα από πρόσκληση του ελληνικού προξενείου και εντάχθηκε σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις στην πόλη του Τορόντο.

 

Ωρες λειτουργίας καθημερινά και Σαββατοκύριακο 10.00-18.00 και Πέμπτη 10.00-20.00.

 

………………………………………

 

 

Πασχαλίδης με Θηβαίο

 

Η επί σκηνής συνύπαρξή τους τη χρονιά που πέρασε ήταν εκπληκτική. Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος θα ενώσουν ξανά τις φωνές και τις προσωπικότητές τους για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων, απόψε, στις 21.00. Οι δύο τραγουδοποιοί συνεχίζουν την πετυχημένη συνεργασία τους, κάνοντας προσθήκες στο πρόγραμμά τους. Τραγούδια-σταθμοί από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και ιστορίες που τους ένωσαν τα τελευταία 20 χρόνια της παράλληλης πορείας τους, γεμίζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με επιλογές από την κρητική παράδοση, το ιταλικό τραγούδι και αλλά τραγούδια που τους συγκινούν. Μαζί τους οι Μιρέλα Πάχου (ακορντεόν, πιάνο, τραγούδι), Μάξιμος Δράκος (πιάνο – πλήκτρα), Δημήτρης Σινογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα). Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο.

 

……………………………………..

 

 

Αντικαπιταλιστικό φεστιβάλ

 

«Πολεμάμε» και τραγουδάμε με την αντικαπιταλιστική Αριστερά! Αλλά μετά πάμε στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Αθήνα, από αύριο μέχρι και την Κυριακή στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός). Στις δύο μεγάλες σκηνές των «Αναιρέσεων» θα ανέβουν την Παρασκευή η Ματούλα Ζαμάνη, οι Ασοι του Λουί Σαλβαδόρ, οι Ψυχοδράμα, οι Rebel Diaz από τις ΗΠΑ και οι Senser από την Αγγλία.

 

Το Σαββάτο ο Τάσος Γκρους με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, το ικαριώτικο συγκρότημα Σκάζακας, οι Mode Plagal, οι Dirty Fuse, οι His Majesty The King of Spain και οι Wedding Singers.

 

Την Κυριακή οι Υπεραστικοί, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, οι ANFO, οι Banda Bassotti και οι Boikot σε μια εκρηκτική συναυλία.

 

Θα υπάρχουν πολιτικές εκδηλώσεις και αρκετές συζητήσεις: «Η αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις πόλεις και τις γειτονιές. Νέες προκλήσεις μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» την Παρασκευή. «Η Αριστερά μπροστά στις νέες προκλήσεις. Με ποια γραμμή και με ποια φυσιογνωμία μπορεί να πρωτοστατήσει στη λαϊκή αντεπίθεση;» το Σάββατο. Και «Στην εποχή των τεράτων: Από την ακροδεξιά επέλαση στην Ε.Ε. ώς την επιστροφή του νεοναζισμού στην Ουκρανία. H κατανόηση των εξελίξεων ως απαραίτητη πλευρά για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική στρατηγική» την Κυριακή.

 

Θα οργανωθούν θεματικές συζητήσεις και workshops για διάφορα θέματα. Ωρα έναρξης συναυλιών: 21.30. Είσοδος 5 ευρώ.

 

………………………………………….

 

 

«Αναφορές και Διαμαρτυρίες»

 

Εργα δύο μεγάλων δασκάλων και τέως πρυτάνεων της ΑΣΚΤ, του Δημοσθένη Κοκκινίδη και του Χρόνη Μπότσογλου, παρουσιάζονται από σήμερα (20.00) στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, στην έκθεση με τίτλο «Αναφορές και Διαμαρτυρίες». Τα έργα του Δημοσθένη Κοκκινίδη προέρχονται από τη σειρά «Διαμαρτυρίες» (1974 -1981) και είναι εμπνευσμένα από τις συνεχείς διαδηλώσεις κοινωνικού και πολιτικού ριζοσπαστισμού που κατέκλυζαν την Αθήνα από τη μεταπολίτευση και μετά. Τα έργα του Χρόνη Μπότσογλου προέρχονται από τη σειρά «Αναφορές», την πιο πρόσφατη ενότητα που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης από το 2004 έως το 2013. Σε αυτήν καταγίνεται με τη δημιουργία «φανταστικών πορτρέτων» έξι καλλιτεχνών, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, του Γιαννούλη Χαλεπά, του Χαΐμ Σουτίν, του Αλμπέρτο Τζιακομέτι, του Φράνσις Μπέικον και του Γιώργου Μπουζιάνη, οι οποίοι άσκησαν, όπως αναφέρει ο Μπότσογλου, καθοριστική επίδραση στην καλλιτεχνική σκέψη και το έργο του. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 20 Ιουλίου.

 

Scroll to top