Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την εικόνα… Να γίνεται, δηλαδή, στο έτσι κι αλλιώς μισογεμάτο «Καραϊσκάκη»… κατάληψη. Να πηγαίνουν εκεί οι διάφοροι «πυροβολημένοι» παναθηναϊκοί και ν' αρχίζουν να τα χώνουν στον Βύντρα, φωνάζοντας… «έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη».

 

Παίρνω αφορμή για ένα τέτοιο παρανοϊκό σενάριο από τις ποστιές που ανέβασαν διάφοροι από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και μετά, μέχρι που χάλασε η μεταγραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό.

 

Εκεί που και οι μεν και οι δε οπαδοί προσπαθούσαν να εξηγήσουν τη «σίγουρη» μεταγραφή και μας έδωσαν το κλίμα γι' αυτό που θα γινόταν από δω και πέρα στο πρωτάθλημα, αν…

 

Βαρετό και περιφρονημένο αυτό το πρωτάθλημα, θα αποκτούσε ξαφνικό ενδιαφέρον όχι επειδή κάποια ομάδα έγινε καλύτερη ή άρχισε να παίζει μπάλα, αλλά γιατί ο «άμπαλος» και «βασιλιάς της γκάφας» Λουκάς Βύντρα θα γινόταν ξαφνικά το κεντρικό πρόσωπο της αντιπαράθεσης των δύο αιώνιων εχθρών..

 

Να τη, λοιπόν, η πρώτη ίντριγκα, έτσι όπως έβγαινε από τα μηνύματα των οπαδών και της μιας και της άλλης πλευράς:

 

*«Επιχειρηματική κίνηση Μαρινάκη. Μπορεί οι «γαύροι» να μην πατήσουν στο «Καραϊσκάκη» αν αποκτηθει ο Βύντρα, είναι όμως σίγουρο ότι θα πηγαίνουν εκεί τα λουλούδια του Φθορέα για να συνεχίσουν να τον βρίζουν»!

 

*«Eίχε – δεν είχε ο Μαρινάκης την αποτέλειωσε τη γνωστή Πράσινη Κάτια που την ακούγαμε στο ραδιόφωνο παλιότερα, όποτε έβγαινε στον αέρα για τον Βύντρα της και μας έλεγε ότι κοιμάται τα βράδια με τη φανέλα του»…

 

*«Μεγάλη ημέρα αυτή για τον Τζίγγερ! Τόσο μεγάλη που στο εξής θα αποτελεί αργία στη Μότορ Οϊλ! Το πουλέν του θα παίζει στην ομάδα της καρδιάς του»!

 

*«Να πώς γεμίζουν τα άδεια καθίσματα στο «Καραϊσκάκη». Ερχονται οι τζιγγερικοί στον ναό».

 

Κατά τα λοιπά, υπήρχαν παναθηναϊκοί που πανηγύριζαν επειδή δεν τον ήθελαν ούτε ζωγραφιστό κι άλλοι που έβριζαν τον Αλαφούζο γιατί τον άφησε να φύγει…

 

«Πόσα χρόνια περίμενα τη μέρα που θα ξεκουμπιστούν αυτό το βλήμα και ο Σπυρόπουλος. Και πιο πριν κάτι Σαριέγκι, Καντέ, Μπίερσμιρ και πόσοι ακόμη άμπαλοι. Παίκτες πραγματικά β' διαλογής που στον Παναθηναϊκό παίζανε βασικοί. Δρόμο και να μη μας γράφεις». Το θέμα βέβαια είναι ποιοι ήρθαν στη θέση των «άμπαλων» που έφυγαν, αλλά δεν υπάρχει τέτοια λογική στους φανατικούς.

 

Και το κορυφαίο: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Για χάρη του «γαύρου» έπαιζε τόσα χρόνια και έστηνε τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχάσεις να πάρεις και τον Τζίγγερ μαζί σου, Λουκά. Και οι δύο θα είστε τρέλα με του «γαύρου» τη φανέλα»!

 

Ο αντίλογος, από την άλλη…

 

«Αντί να αναδείξετε πόσο έχει μικρύνει η ομάδα τις δύο τελευταίες χρονιές, συνεχίστε να αποπροσανατολίζετε τους πιτσιρικάδες οπαδούς. Συνεχίστε τον διχασμό. Προσφέρετε τεράστιο έργο»!

 

Ή: «Δεν ξέρω άμα το έχετε καταλάβει, αλλά ένα μέρος του συμβολαίου του Βύντρα στον Ολυμπιακό θα το πληρώσει ο Παναθηναϊκός… Για ψάξτε το λίγο. Μιλάμε για μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή την ομάδα. Αλήθεια, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κ. Αλαφούζου τι γνώμη έχει για όλα αυτά;».

 

Κι ακόμη: «Το ζήτημα δεν είναι πού πάει ο Λουκάς. Ετσι κι αλλιώς, κανείς σας δεν τον υπολόγιζε. Το ζήτημα είναι πως δεν καταλαβαίνετε πόσο κακό έχετε κάνει εσείς και ο Φορέας στον Παναθηναϊκό. Και το κακό είναι πως θα συνεχίσετε, γιατί δεν υπάρχει ο παράγοντας να σας απαξιώσει. Κρίμα για τα νέα παιδιά, γιατί εμείς ζήσαμε μεγάλες στιγμές και κάναμε ταξίδια για την ομάδα που άξιζαν τον κόπο».

 

Πάμε τώρα και στην πλευρά των ολυμπιακών…

 

*«Βύντρα για τον πόνο του άλλου. Ο Ολυμπιακός τον παίρνει, οι παναθηναϊκοί ανακουφίζονται».

 

*«Ρε, ποιος Μίτσελ τώρα, ρε; Φέρε τον Ρότσα, πρόεδρε, να τους ξεράνεις».

 

*«Βαρέθηκα να γκρινιάζω εδώ και μήνες. Ας τη δούμε ανάλαφρα την κατάσταση και για χαβαλέ, όπως κάνουν και στη διοίκησή μας. Ασχετα με το αν τέτοια μεταγραφή δεν θα έκανε ούτε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, την έκανε ο πρόεδρός μας. Ισως επειδή του έσπαγε τα @@ τόσο καιρό ο Αλαφούζος να ήθελε να του την μπει. Ο,τι έγινε, έγινε. Μακάρι να κάνουμε όλοι κωλοτούμπα, όπως κάναμε με τον Μανωλά».

 

*«Επιστρέφει και ο Μπόρχα για να εκμεταλλευτεί τις σέντρες του Λουκά».

..

*«Σε λίγο θα είναι ελεύθερος ο Κατσικοκέρης! Πάρ' τον, Μαρινάκηηηηηηηηηηηη»!

 

*«Εκλεισε η μεταγραφή Βύντρα στον Θρύλο, αλλά δεν τον ανακοινώνουν ακόμα! Θέλουν χρόνο κι αυτοί να το πιστέψουν»…

 

Κάθισα και τα έκανα copy paste όλα αυτά γιατί μόνο έτσι μπορεί να δώσει κάποιος εξήγηση στην παράνοια που ζήσαμε για ένα 24ωρο.

 

Το θέμα είναι πως ο μόνος που δεν φταίει για τίποτα είναι ο ίδιος ο Βύντρα.

 

Ξεκίνησε κάποτε από τον Πανηλειακό και ήρθε στον Παναθηναϊκό να παίξει μπάλα, ανυποψίαστος για όσα θα παίζονταν γύρω του για οχτώ ολόκληρα χρόνια. Χωρίς να δώσει την παραμικρή αφορμή, έγινε το έμβλημα του βαρδινογιαννισμού και των… παλτών που προσπαθούσε να φορτώσει ο Τζίγγερ στην ομάδα επειδή δεν ήθελε να ξοδέψει.

 

Αρχισε να παίζει κάτω από τέραστια πίεση που όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωνε. Εκανε καμιά τριανταριά καθοριστικές γκάφες που κόστισαν στην ομάδα του. Αυτός, χωρίς ποτέ να μιλάει ή να αντιδρά, δούλευε, προσπαθούσε να γίνει καλύτερος, πέτυχε να είναι αναντικατάστατος, έπαιξε στην εθνική ομάδα, όντας πάντα ο αγαπημένος όλων των προπονητών χάρη στον επαγγελματισμό του..

 

Εμενε, όμως, πάντα ένα σύμβολο διχασμού. Και τώρα, παραλίγο να γίνει η αφορμή για έναν ακόμη πόλεμο. Ευτυχώς για τον ίδιο, πρόλαβε και έφυγε…

 

Scroll to top