vgenopoulos-marfin

06/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Και ποινικά αδικήματα για τα ομόλογα

O Ανδρέας Βγενόπουλος επέκρινε τις ενέργειες της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λέγοντας ότι μπορούν να ερμηνευτούν μόνον σαν υποστηρικτικές της κομμουνιστικής κυβέρνησης που την διόρισε .
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Στον γενικό εισαγγελέα αναμένεται να σταλεί η έρευνα για τις επενδύσεις στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αφού σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, Δήμητρα Καλογήρου, η παραβίαση κάποιων κανονισμών που αφορούν χειραγώγηση παραπέμπουν σε ποινικά αδικήματα. Από την άλλη ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε «μπούρδες» την απόφαση για την επιβολή προστίμων.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή προστίμων σε διοικητικά μέλη των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, η Δήμητρα Καλογήρου είπε ότι η επιτροπή όπως και όλες οι ευρωπαϊκές επιτροπές διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών τους. Πρόσθεσε ότι η επιτροπή λειτούργησε με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα κάνοντας όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που προβλέπονται στη νομοθεσία. Διευκρίνισε επίσης ότι οι χρηματικές ποινές θα πρέπει να καταβληθούν στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας ασχέτως εάν οι ίδιοι επιθυμούν να εφεσιβάλουν την απόφαση στα δικαστήρια.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Ανδρέας Βγενόπουλος επέκρινε τις ενέργειες της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λέγοντας ότι μπορούν να ερμηνευτούν μόνον σαν υποστηρικτικές της κομμουνιστικής κυβέρνησης που την διόρισε και στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος των «κακών τραπεζιτών». Ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχώρησε ένα στάδιο παρακάτω, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «μπούρδες».  Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης και την επιβολή διοικητικών προστίμων εις βάρος πρώην μελών των ΔΣ των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι η απόφαση είναι αποτέλεσμα προκατάληψης, εχθρότητας και έλλειψης σεβασμού σε στοιχειώδεις αρχές αντικειμενικότητας και δικαιοσύνης.

efsyn.gr

Scroll to top