Egypt-Mehleb-Ibrahim

09/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Παραιτήθηκε αλλά μένει μέχρι νεοτέρας η αιγυπτιακή κυβέρνηση

Υπέβαλε την παραίτησή της, ωστόσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θέλει να παραμείνει σε ρόλο «επιστάτη», μέχρι τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Επίσης, ζήτησε την παραμονή του μέχρι σήμερα πρωθυπουργού .
      Pin It

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου, την οποία είχε εγκαταστήσει ο στρατός, υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα, πρώτη ημέρα της θητείας του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος πρέπει να διορίσει μια νέα κυβερνητική ομάδα.

Όπως δήλωσε ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός, Ιμπραχίμ Μάχλαμπ, η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να επιτρέψει στον πρόεδρο να «επιλέξει μια ομάδα ικανή υπηρετήσει το έθνος. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ έκανα ό,τι μπορώ όπως και οι υπουργοί για να φέρουμε εις πέρας το έργο μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ωστόσο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ζήτησε να παραμείνει ο πρωθυπουργός, με την προοπτική να  δοθεί το βάρος στην οικονομία και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που επιδείνωσε η μακρά περίοδος αναταραχής και αιματοχυσίας στη χώρα. Με την ίδια λογική, αναμένεται να παραμείνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί, αν και οι σχετικές διαβουλεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, η μέχρι σήμερα κυβέρνηση θα έχει ρόλο «επιστάτη» μέχρι να σχηματίζει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Scroll to top