eroglou

09/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαψεύδει ο Έρογλου πως κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για Κυπριακό

«Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις συναντήσεις τους και εγώ θα συναντηθώ με τον Αναστασιάδη στις 23 Ιουνίου», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης .
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Τη θέση ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό συνεχίζονται κανονικά εξέφρασε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

«Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις συναντήσεις τους και εγώ θα συναντηθώ με τον Αναστασιάδη στις 23 Ιουνίου», δήλωσε ο 'Ερογλου, διαψεύδοντας ότι οι συνομιλίες έχουν καταρρεύσει.  Yπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες (Κυριακή) ότι η Τουρκία πρέπει να κινηθεί και να βοηθήσει, ώστε να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, αν πραγματικά θέλει να λάβει μέρος στις ενεργειακές συμμαχίες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Στο μεταξύ, συνάντηση με άραβες ηγέτες πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι στο Κάιρο.  Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θέματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ιορδανίας, τον εμίρη του Κουβέιτ, και τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

efsyn.gr

Scroll to top