10/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καλοκαιρινό το μαγαζί

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Πέτυχαν και αυτό! Εκαναν το μαγαζί καλοκαιρινό∙ η έκφραση «το μαγαζί καλοκαιρινό», μεταφορικά σημαίνει διάλυση. Οπου «μαγαζί», εν προκειμένω, είναι η Βουλή και «καλοκαιρινό»: η διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας και η έναρξη λειτουργίας των θερινών τμημάτων. Το κατόρθωσε και αυτό ο πρωθυπουργός∙ για λόγους που αφορούν τον ίδιο, πιθανόν και τον… κηπουρό του, έκλεισε το μαγαζί για το καλοκαίρι. Στο εξής, και μέχρι τον Σεπτέμβριο, όποιος θέλει να ψωνίσει, δεν θα μπαίνει από την πόρτα, θα ψωνίζει από το παράθυρο!

 

Συνέβαλε, βέβαια, σε αυτό (η συμβολή λέγεται επικύρωση∙ την απαιτεί ο κανονισμός) η επίχρυση μετριότης που λέγεται Κάρολος Παπούλιας και (όποτε του το θυμίζουν) είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας (μας), και πολύ το χαιρόμαστε∙ όσο, τέλος πάντων, μας επιτρέπεται να το χαρούμε. Και τι γίνεται τώρα, με το «εσπευσμένο» (κατά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά την… αδήριτη πραγματικότητα) καλοκαιρινό «λουκέτο»; Τίποτα το σπουδαίο.

 

Απλώς θα τραβήξουν για τις ελληνικές καλένδες (θα πάνε στα… αρχεία τους) κάποιες μικροϋποθέσεις που ήταν να συζητηθούν. Οπως, για παράδειγμα, το «νταλαβέρι» (με το βίντεο) Κασιδιάρη-Μπαλτάκου (τι κάνουν, ήθελα να ’ξερα: σκαρώνουν μια… νέα Δεξιά με τρόπο προκλητικά… αδέξιο;). Ή η καταγγελία του έγκλειστου χρυσαυγίτη επιχειρηματία Α. Πάλλη, ότι τα «ακουμπούσε» στον τέως υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη τον καιρό που ήταν βουλευτής. Τους αθεόφοβους, τους νοιάζει περισσότερο να κλείνουν υποθέσεις… νομότυπα, παρά να βγουν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους∙ εφ’ όσον το έχουν…

 

Αυτά τα ασήμαντα, και κάποια άλλα ευτελή, όπως: το πέρασμα, με ελεγχόμενες «πλειοψηφίες», του «σπασίματος» της ΔΕΗ, με τα… θραύσματα να περιέρχονται σε ιδιώτες, ή η τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, που μια ζωή μάς έχουν γανώσει τα μυαλά για «Ριβιέρες» και «Κυανές Ακτές» και… κοπάδια από πράσιν’ άλογα. Ανάξιοι και να πρωτοτυπήσουν. Τραβάνε χαρτί από σημαδεμένη τράπουλα!

 

Scroll to top