10/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγωνιστικό μέτωπο δασκάλων και γονέων

      Pin It

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα και κορυφώνονται με την αυριανή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Δημήτρη Γκίνη, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των συγχωνεύσεων.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου πραγματοποιούν στις 14.00 συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γαρδένιας. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται αύριο το απόγευμα, καθώς η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 18.30, έξω από τη Βουλή. Την αδιαφορία των υπευθύνων για το μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων καταγγέλλει η Ενωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη σε σχετικό δελτίο Τύπου, όπου γίνεται λόγος για απειλές του προϊστάμενου εκπαίδευσης προς τους συγκεντρωμένους γονείς ότι «θα καλέσει τον εισαγγελέα γιατί, δήθεν, κλείνουν τα σχολεία και εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία…». Την ίδια στιγμή, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

 

Την περασμένη Παρασκευή, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής δεν δέχτηκε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με επιτροπή γονέων και εκπαιδευτικών Ζωγράφου. Αντ' αυτού, συναντήθηκε με την νεοεκλεγείσα δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, και τον Ανδρέα Καραβίδα από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους ενημέρωσε για τη διάθεση που υπάρχει, προκειμένου να επανεξεταστούν ορισμένες περιπτώσεις σχολείων, ενώ -για μία ακόμη φορά- είπε ότι θα δώσει απαντήσεις για τα σχολεία της περιοχής του Ζωγράφου μέσα στην εβδομάδα.

 

Την ίδια μέρα, στον Βύρωνα, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου και 13ου Δημοτικών διαδήλωσαν ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ 1329/26.5.2014, που αφορά τις συγχωνεύσεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προβλέπει συγχώνευση 128 Δημοτικών σε 64 και 77 Νηπιαγωγείων σε 37, καθώς και την κατάργηση 15 Δημοτικών και 30 Νηπιαγωγείων.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top