10/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δικάζεται ο Αντ. Λυμπέρης

      Pin It

Σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δύο αναβολές, η μήνυση πρώην εργαζομένων του ομίλου Liberis Publications κατά του εκδότη Αντώνη Λυμπέρη, για μη καταβολή δώρων. Πρόκειται για ποινική προσωπική δίκη που έχει οριστεί την ίδια ημέρα με την εκδίκαση της αγωγής του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κατά της Liberis Publications για την οφειλή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 5 εκατ. ευρώ.

 

Στους περίπου 200 εργαζόμενους που πετάχτηκαν στον δρόμο με το αιφνιδιαστικό λουκέτο τον Νοέμβριο του 2012, αφού ήδη δούλευαν απλήρωτοι τουλάχιστον 4 μήνες, οφείλονται πάνω από 800.000 ευρώ σε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Οταν ο εκδότης ανακοίνωσε με ένα λακωνικό e-mail το κλείσιμο των περιοδικών στους εργαζόμενους, είχε ήδη φροντίσει να μεταβιβάσει τους τέσσερις πιο εμπορικούς τίτλους σε κυπριακές off-shore, ώστε να περάσουν με διάφορες μεθοδεύσεις στη νεοσύστατη «Αlpha Editions», συμφερόντων Δ. Κοντομηνά και Θ. Φιλιππόπουλου.

 

Αλληλέγγυα στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων μέχρι την τελική τους δικαίωση δηλώνει η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, καλώντας σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 11 το πρωί στο κτίριο 8, όπου εκδικάζεται η αγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

 

Α.ΤΖ.

 

Scroll to top