metanastes-ploio

10/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Καταφύγιο στην Ιταλία ζητούν χιλιάδες μετανάστες

Πάνω από 5.000 μετανάστες έφθασαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία. Η Ρώμη υποστηρίζει ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2014, η χώρα έχει υποδεχθεί περίπου 50.000 μετανάστες, όσους δηλαδή όλο τον προηγούμενο χρόνο.
      Pin It

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum, το ιταλικό ναυτικό διέσωσε δυο χιλιάδες ανθρώπους μόνο χθες (Δευτέρα), μεταξύ αυτών έγκυες γυναίκες και πολλά παιδιά κυρίως από το Σουδάν και τη Συρία που ταξίδευαν για την Ευρώπη με 25 βάρκες. Τρεις από αυτούς πνίγηκαν και άλλοι δυο αγνοούνται ανοικτά του Παλέρμο, όταν το φουσκωτό που επέβαιναν ανετράπη και προκλήθηκε πανικός.

Το τραγικό περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες της ιταλικής ακτοφυλακής. Η Ρώμη υποστηρίζει ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2014, η χώρα έχει υποδεχθεί περίπου 50.000 μετανάστες, όσους δηλαδή όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Frontex αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Αλφάνο, εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι απελπισμένοι άνθρωποι περιμένουν να φύγουν για την Ευρώπη από τις ακτές της Λιβύης, λόγω και τις κλιμακούμενης αναρχίας και ανομίας που επικρατεί στη χώρα.

 

efsyn.gr

Scroll to top