11/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εγώ ο Αργύρης

Κοντράστ συναισθημάτων κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών: Εμφανώς δυσαρεστημένος ο απελθών Γ. Μιχελάκης, περιχαρής ο γνωστός για τους τηλεδιαξιφισμούς Aρ.Ντινόπουλος, που δεν παρέλειψε να θυμίσει τη σταδιοδρομία του στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τη θητεία του στη δημόσια διοίκηση ως δήμαρχος Βριλησσίων.
      Pin It

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣΑντιθέσεις συναισθημάτων στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών. Σκυθρωπός ο απελθών Γιάννης Μιχελάκης, περιχαρής ο νέος υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και ο μετακινούμενος στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, αισιόδοξοι και ήπιων τόνων οι Θεόφιλος Λεονταρίδης, αναπληρωτής υπουργός, και Γιώργος Ντόλιος, υφυπουργός.

 

Η αποχώρηση του κ. Μιχελάκη συνοδεύτηκε με αιχμές. «Δεν προχώρησαν όλα όπως θα θέλαμε. Είναι γνωστά και τα γεγονότα και τα αίτιά τους», τόνισε. Η αναφορά του αυτή σχολιάστηκε ότι στρεφόταν κατά του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, τον οποίο επέλεξε να μην ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους.

 

Ολοι «φίλοι»

 

Αντιθέτως, ο δεύτερος ευχαρίστησε δις τον «φίλο Γιάννη», με τον οποίο «είχαμε μια πραγματικά εποικοδομητική συνεργασία», λέγοντας όμως ότι «δεν γίνεται να φας ομελέτα, άμα δεν σπάσεις αυγά. Με τον Γιάννη σπάσαμε και τα αυγά, κάναμε και την ομελέτα, δεν τα καταφέραμε και άσχημα, ας ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας».

 

Ο ανασχηματισμός απέβη θετικός για τον κ. Γρηγοράκο, καθώς η παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα συνοδεύεται με τη μετακίνησή του σε ισότιμη θέση, σχετική μάλιστα με το επαγγελματικό αντικείμενό του, καθώς είναι γιατρός. Αναφορικά με την απομάκρυνση του κ. Μιχελάκη, στους διαδρόμους του υπουργείου σχολιαζόταν ότι οφείλεται σε εσωκομματικά αίτια, ενώ έκπληξη χαρακτηριζόταν η υπουργοποίηση του κ. Ντινόπουλου.

 

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε στη φιλία που τον συνδέει με τον απελθόντα και στη μακρά επαγγελματική σχέση που είχαν στον ιδιωτικό τομέα, «όπου είναι γνωστό πόσο αμείλικτος είναι ο ανταγωνισμός και δεν συγχωρεί λάθη», όπως σχολίασε ο κ. Ντινόπουλος. Κατά τα λοιπά, δεν παρέλειψε να πει ότι έχει διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχος (Βριλησσίων), θέλοντας να υπενθυμίσει τις γνώσεις του στα της Αυτοδιοίκησης, και έστειλε το μήνυμα προς τις νέες τοπικές διοικήσεις -και κυρίως προς όσες στηρίχτηκαν από την αντιπολίτευση- ότι θα είναι ανοιχτός ανά πάσα στιγμή σε όλους.

 

Στις ανάγκες των νέων του καθηκόντων δήλωσε πως θα ανταποκριθεί με συνέπεια ο κ. Λεονταρίδης. «Το προσωπικό με ξέρει, είμαι ο ίδιος, δεν θα αλλάξω. Βασικός κανόνας μου η συνεργασία», επισήμανε ο κ. Ντόλιος, ο οποίος είχε βρεθεί στο ίδιο υπουργείο και επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

 

Οι εκκρεμότητες που λαμβάνει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ.ΕΣ. αφορούν αρχικά την κατάθεση στη Βουλή τεσσάρων, «έτοιμων» κατά τον κ. Μιχελάκη, νομοσχεδίων (Ψήφος Ομογενών, Πολιτικό Χρήμα, Λειτουργία ΜΚΟ, Ληξιαρχεία). Θα βρεθεί όμως απέναντι και σε λοιπά μείζονος σημασίας ζητήματα.

 

Μεταξύ άλλων: τη συνέχιση της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, για την οποία ο κ. Μιχελάκης είπε ότι την προώθησε «χωρίς απολύσεις», μεταθέτοντας στον νέο υπουργό τις ευθύνες για οποιαδήποτε περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού στους ΟΤΑ, την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων, στην οποία έχει ήδη αντιδράσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως οι παιδικές χαρές και η ανακατασκευή τους από τους δήμους.

 

Scroll to top