11/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μ. Βορίδης: ωδή στον συναγωνιστή Αδωνι

      Pin It

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ«Η παραλαβή ενός υπουργείου από έναν συναγωνιστή και πολύ στενό φίλο είναι εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή. Η φόρτιση εντείνεται, όταν αυτός ο φίλος, υπουργός, έχει στο ενεργητικό του λαμπρή πορεία στο υπουργείο Υγείας. Διότι η Υγεία στην Ελλάδα θα φέρει στο μέλλον το αποτύπωμα του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου της οδού Αριστοτέλους ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

 

Ο Αδ. Γεωργιάδης, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του έργου του, μίλησε για «πολλές και διαδοχικές μεταρρυθμίσεις», για τις οποίες είναι περήφανος. Οπως είπε, σε διάστημα ενός έτους «επιτύχαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, να εξορθολογίσουμε τις δαπάνες του κράτους και να καταφέρουμε με 200 εκατ. ευρώ λιγότερα στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων, να δώσουμε πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους τους συμπολίτες μας». Μοναδική εκκρεμότητα, όπως είπε, είναι η δράση «για την κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης των ανασφάλιστων».

 

Αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του υφυπουργούς, Αντώνη Μπέζα και Ζέτα Μακρή, είπε: «Αν έγιναν λάθη, αν υπήρξαν υπερβολές, που σίγουρα έγιναν και υπήρξαν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» και πρόσθεσε πως «είμαι βέβαιος ότι ο νέος υπουργός θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

 

Ντάνι Βέργου

 

Scroll to top