11/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Διασυνοριακά προγράμματα

 

Δεκατέσσερις φορείς της κεντρικής ή γενικής κυβέρνησης δημοσιοποίησαν τις προσκλήσεις τους για εκδήλωση ενδιαφέροντος στελέχωσης των υπηρεσιών τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Οι προσκλήσεις αφορούσαν την πλήρωση συνολικά 218 κενών θέσεων εργασίας που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το ΕΣΠΑ, 74 από τις οποίες αντιστοιχούν σε Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ στην Αθήνα και την περιφέρεια. Από τη διαφανή και δημόσια αυτή διαδικασία εξαιρείται η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και είναι εντεταλμένη στη διαχείριση των διακρατικών και διασυνοριακών προγραμμάτων INTERREG, που πρόσφατα «αναδιαρθρώθηκε» εν κρυπτώ. Μήπως θα έπρεπε να ενδιαφερθεί λίγο και για τη βόρεια Ελλάδα το νέο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης;

 

Α.Κ.Μ.

 

………………………………………

 

„ Τον αιφνιδίασε

 

Μια έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό, κατά τον καθιερωμένο περίπατο του νέου υπουργικού συμβουλίου από το προεδρικό μέγαρο έως τη Βουλή. Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του Κοινοβουλίου, ένας ηλικιωμένος τον σταμάτησε, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές στις συντάξεις και λέγοντας στον κ. Σαμαρά ότι τον γνωρίζει από παλιά. Λίγο αργότερα, περνώντας στο εσωτερικό του κτιρίου, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν να μη συνέβη τίποτα και αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους. Τους ζήτησε να κάνουν εκείνοι… δηλώσεις, τείνοντας το χέρι του σαν να κρατούσε μικρόφωνο.

 

Χ. ΙΩ.

 

………………………………………

 

„ Διεθνής στήριξη

 

Εντεκα κράτη στηρίζουν το 10ο Athens Pride, την ετήσια εκδήλωση υπερηφάνειας των ΛΟΑΤ, που διεξάγεται το Σάββατο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι πρεσβείες των κρατών (Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία) δηλώνουν πως «συμμετέχουν ενεργά στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου». Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο, αρνούμενη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για ένα σύμφωνο συμβίωσης χωρίς αποκλεισμούς.

 

Δ.Αγγ.

 

…………………………………………

„ Αποκλίσεις

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αν το επιβάλλουν ο συνθήκες, άφησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., Παναγιώτης Μελάς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «κάποια στιγμή οι πρόεδροι των κομμάτων θα πρέπει να πάψουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και να διαγράφουν όσους διαφωνούν και οι βουλευτές να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση». Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να πυροδοτήσουν νέα ένταση, καθώς ο Πάνος Καμμένος το τελευταίο διάστημα κάνει συχνά λόγο για «αποστασίες» και «εκβιασμούς» σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………

 

„ «Ευρωπαίοι Πολίτες»

 

Τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, μετά το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή που απηύθυνε προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τα κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις εκλογές το κόμμα του εξελίχτηκε «σε υπολογίσιμη και χρήσιμη πολιτική δύναμη» και τόνισε ότι θα ξεκινήσει πρωτοβουλία συγκρότησης του ευρύτερου κέντρου, με πρώτο βήμα την επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του χώρου.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………….

 

„ Σήμα ελπίδας

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Ηρακλείου συνεχίζουν να αντιστέκονται στον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό και μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Εκτός του ότι κέρδισαν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου τις διεκδικήσεις τους έναντι του κράτους, σήμερα στις 8.30 και 10 το βράδυ παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που τον παραχωρεί δωρεάν ο ιδιοκτήτης του. Η κυβέρνηση ανασχηματίζει τον όλεθρο και οι εργαζόμενοι χτίζουν την κοινωνική ελπίδα.

 

Παν.Γεωργ.

 

………………………………………….

 

„ Ανισότητες

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΔ) διοργανώνει επιστημονική και ερευνητική ημερίδα με θέμα «Δικαιοσύνη και κοινωνικές ανισότητες», αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του, Αχαιού 16, στο Κολωνάκι. Συμμετέχουν οι: Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΚΠΑ, και ο Θεόδωρος Γεωργίου, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τη διεύθυνση της συζήτησης θα έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………….

 

„ Αναμνηστικό σφυρί

 

Μια κάρτα ασύλου με τα στοιχεία του χάρισε η Υπηρεσία Ασύλου στον απερχόμενο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ως αναγνώριση για τις προσπάθειές του στήριξής της, και αρκετοί ήταν εκείνοι που έμειναν άναυδοι. Ποιο λογικό πάντως ήταν το αναμνηστικό σφυρί που έδωσε στον τέως υπουργό ο Πάτροκλος Γεωργιάδης της Πολιτικής Προστασίας, και ο κ. Δένδιας σχολίασε: «Για να σπάμε την ακαμψία». Ενώ το ήθος του ανδρός αναδείχθηκε όταν παραλάμβανε ένα μεγάλο στεφάνι που του έδωσε ο νέος υπουργός και ο νέος υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Είναι στο μέγεθός μας. Ελεγα στη γυναίκα μου ότι πάμε καλά και δεν με πίστευε. Να τώρα, όμως, θα με πιστέψει μόλις δει το μέγεθός του».

 

Μ.Ι.Τ

 

………………………………………..

 

„ Αθώα η «Αυγή»

 

Ομόφωνα αθωώθηκε η «Αυγή» στη δικαστική διαμάχη με τον δικηγόρο Ι. Ανδριόπουλο, συνεργάτη του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και νυν… ανεξάρτητου Χρ. Αλεξόπουλου. Ο γνωστός για τις σχέσεις του με την Ακροδεξιά δικηγόρος είχε μηνύσει την ιστορική εφημερίδα επειδή σε σχόλιό της είχε αναφέρει πως «η σπουδή του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση περί απόδοσης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών κρύβει πολύ παρασκήνιο… τη σχετική διαδικασία κρίσης κίνησε έπειτα από παρέμβασή του ο δικηγόρος Γ. Ανδριόπουλος». Το δικαστήριο δέχτηκε ότι στο σχόλιο της εφημερίδας «δεν περιλαμβάνονται συκοφαντικές αναφορές για τον μηνυτή, ούτε καν εξυβριστικές» και αθώωσε τους διευθυντές σύνταξης Κ. Νικολακάκο και Στ. Καπάκο. Για την ιστορία, συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι νομικοί Ν. Κωνσταντόπουλος και Στ. Μητροπάνος.

 

Φ.Π.

 

………………………………….

 

Σάκοι για προπόνηση

 

Αν η «Δημοκρατία» εκπροσωπεί την παραδοσιακή Δεξιά, και μέρος έστω του σκληρού περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά, τότε πρέπει να περιμένουμε εκλογές το φθινόπωρο. Διότι πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι απόψεις της για τις επιλογές των προσώπων του ανασχηματισμού; Ο νέος τσάρος της οικονομίας, Γκ. Χαρδούβελης, «στολίζεται» ως «το αόρατο χέρι του Σημίτη», ως «σύμβουλος της Eurobank που χρεοκόπησε και με μηδενικό έργο ως εξ απορρήτων του Παπαδήμου». Τον Α. Λοβέρδο η εφημερίδα τον υποδέχεται με ένα μεγάλο «ΩΧ!» για την «πολύπαθη παιδεία». Ο Μάκης Βορίδης θα είναι «υπό την επιτροπεία του «πράσινου» Γρηγοράκου». Ενώ ο συγκυβερνήτης Ευάγγελος Βενιζέλος «εξαγόρασε με χαρτοφυλάκια τους… “διαφωνούντες”». Κι όλα αυτά στο πρωτοσέλιδο. Μέχρι τις επόμενες εκλογές οι εκ του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήτες θα γίνουν οι βολικοί σάκοι προπόνησης για την… ανασυγκρότηση της μεγάλης λαϊκής Δεξιάς, που θα προσεταιριστεί και τους «σοβαρούς» χρυσαυγίτες.

 

Δ.Τ.

 

……………………………………..

 

„ «Στέρεος»

 

Σε αντίθεση με τον ταλαιπωρημένο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλο, λόγω προβλήματος υγείας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος χθες στη Βουλή. Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, ο Αντ. Σαμαράς σταμάτησε διαδοχικά σε τρία πολιτικοδημοσιογραφικά πηγαδάκια. Μεταξύ άλλων εξιστόρησε πώς επελέγη ο νέος ΥΠΟΙΚ Γκ. Χαρδούβελης, αναφέροντας ότι δεν τον γνώριζε καλά από πριν, αλλά με τον στενό του συνεργάτη, Κ. Μπούρα, συναντήθηκαν μαζί του και τον έκριναν ως «στέρεο». Υπενθύμισε ότι σημαντικοί ξένοι ηγέτες θα έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και κατέληξε λέγοντας ότι ήρθε η ώρα, χωρίς να διαταραχθούν τα μακροοικονομικά, να δοθεί βάρος στην πραγματική οικονομία.

 

Χ. ΙΩ.

 

Scroll to top