11/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΡΟΚΕΡ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ

Το καλειδοσκόπιο του Πολ Γουέλερ

Paul Weller «More Modern Classics» (ΕΜΙ).
      Pin It

Paul Weller
«More Modern Classics» (ΕΜΙ)

 

«Πρόκειται απλώς για μερικά ακόμα κεφάλαια του έργου της ζωής μου, ένα ταξίδι στο οποίο ελπίζω ότι θα είστε μαζί μου». Πρόσκληση να μοιραστούμε μαζί του στιγμές από το παρελθόν απευθύνει ο Πολ Γουέλερ που κυκλοφόρησε μόλις μια συλλογή με τίτλο «More Modern Classics» και περιεχόμενο μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του της τελευταίας 15ετίας.

 

«Η μουσική αυτής της συλλογής γράφτηκε πριν από 15 χρόνια αλλά εγώ αισθάνομαι ότι θα μπορούσε να ήταν και πιο πρόσφατα: πριν από 5 ή 6 χρόνια. Ορμάω μέσα της καθώς δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Περιμένω να δω πού θα με οδηγήσει».

 

Εδώ που τα λέμε, τα 15 αυτά χρόνια κράτησε ένα σταθερό καλλιτεχνικό τέμπο κι απέδειξε ότι η φωτιά του δεν έχει σβήσει. Οταν ο Paul κυκλοφόρησε το «22 Dreams» το 2008, σηματοδότησε μία από τις πιο αξιοπρόσεκτες αναγεννήσεις των τελευταίων ετών. Το άλμπουμ ήταν ένα εντυπωσιακό καλειδοσκόπιο με απρόβλεπτες μεταβολές, ηχητικούς πειραματισμούς και ευρηματικότητα που έκανε ακόμα και τους πιο δύσπιστους να αναθεωρήσουν για το αν μπορεί να παραμείνει δημιουργικός. Επειτα ακολούθησαν το αιχμηρό και ανήσυχα πειραματικό (που ήταν προτεινόμενο για βραβείο Mercury) «Wake Up The Nation» του 2010 όσο και το «Sonik Kicks» του 2012, στα οποία ο Γουέλερ χώρεσε ιδέες, ήχους και δυνατά συναισθήματα.

 

Κατά τα άλλα, τo «More Modern Classics» είναι η συνέχεια του «Modern Classics» του 1998, το οποίο παρουσίασε το πρώτο μέρος της σόλο καριέρας του πρώην ιδρυτή, συνθέτη και τραγουδιστή του μουσικού συγκροτήματος «The Jam». Και αυτό το άλμπουμ επιβεβαιώνει ότι ο Αγγλος καλλιτέχνης παραμένει από τους πιο ανθεκτικούς μουσικούς της τάξης του πανκ του ’76. Στη συλλογή υπάρχουν αγαπημένες live εκτελέσεις του «From The Floorboards Up» και του «The Dangerous Age», τα πολυαγαπημένα «Wishing On A Star», «He’s The Keeper», «Don’t Make Promises», «All I Wanna Do (Is Be With You)», «Have You Made Up Your Mind», αλλά και το ολοκαίνουργιο κομμάτι, το «Brand New Toy», το βιντεοκλίπ του οποίου επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Τζο Κόνορ και παρουσιάζει τον Πολ μέσα σε ένα γιγαντιαίο καλειδοσκόπιο να δημιουργεί περίεργες ψυχεδελικές εικόνες.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top