11/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΒΟΛΗ» ΤΟΥ Ι. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στο κενό η μήνυση κατά της «Αυγής»

      Pin It

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε χθες τους δύο διευθυντές σύνταξης της «Αυγής», τον Κ. Νικολακάκο της ημερήσιας έκδοσης και τον Στ. Καπάκο της κυριακάτικης, οι οποίοι κατηγορούνταν για προσβολή της τιμής και της υπόληψης του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου. Τη μήνυση είχε καταθέσει ο γνωστός δικηγόρος, συνεργάτης του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

 

Ο ίδιος δικηγόρος έχει καταθέσει πλήθος μηνύσεων κατά εφημερίδων και κομμάτων της Αριστεράς, όπως αυτή που συνυπογράφει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, και την προφυλακισμένη με την κατηγορία μέλους εγκληματικής οργάνωσης, Θέμιδα Σκορδέλη, ή εκείνη κατά του γραμματέα του ΕΕΚ, Σάββα Μιχαήλ, και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ, Κ. Μουντζούρη, οι οποίοι ήδη έχουν αθωωθεί.

 

Ο γνωστός για τις εθνικιστικές, ακροδεξιές θέσεις του συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής εγκαλούσε με τη μήνυσή του την «Αυγή» -και είχε προχωρήσει και σε αστική αγωγή, ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση- για ένα σχόλιο στα παραπολιτικά της, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής Ανδριόπουλου κατά του νόμου Ραγκούση για την παροχή ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών. Ο μηνυτής, αν και συνεργάτης βουλευτή της Χ.Α., υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικοί οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί «χρυσαυγίτης», «μετακίνησή του στη νεοναζιστική οργάνωση» κ.ά. που αναφέρονται στο σχόλιο.

 

Η μήνυση του Ι. Ανδριόπουλου έπεσε στο κενό, καθώς στο δικαστήριο κατατέθηκαν πλήθος στοιχείων που επιβεβαίωναν τη σχέση του με το ναζιστικό μόρφωμα, μεταξύ αυτών και το περίφημο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών (στις 28/4/2014 – https://www.youtube.com/watch?v=wuidmbuuYOg ) και στο οποίο ο «φίρερ» Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρεται στον «συναγωνιστή δικηγόρο Ιωάννη Ανδριόπουλο που είναι στο πλευρό της οργάνωσης».

 

Δ.Τ.

 

Scroll to top